пятница, 29 июля 2022 г.

Перші шість буксирів УДП обладнані системою моніторингу даних!


УДП переходить на якісну нову систему контролю за витратами палива! Ми розробили спеціальний додаток, який дозволяє в режимі реального часу відслідковувати місцезнаходження судна та отримувати набір даних (швидкість, витрати палива двигуна, тощо). Якщо інтернет-зв’язок відсутній, система накопичує та зберігає отримані дані для подальшого аналізу.

Всі маршрути поділені на ділянки, система обчислює швидкість проходження та витрату палива по кожному з них. Так формується звіт по кожному рейсу.
Система вже встановлена на перших шістьох буксирах типу «Рига/Иваново» («Хабаровск», «София», «Константин Борисов», «Русе», «Рыбинск», «Краснодон»). Фахівці вже почали збирати та аналізувати дані по кожному з типових рейсів, які виконують судна.

Метою впровадження системи є:
створення системи онлайн-диспетчеризації флоту з можливістю приймати управлінські рішення у випадку відхилення судна від рейсового завдання,
оцифрування бізнес-процес: обрахування оптимального співвідношення витрат/прибутку по кожному з маршрутів і, відповідно, формування рейсових завдань,
уніфікація роботу флоту, приведення однотипні судна до однакових еталонних показників роботи та витрат палива,
запровадження автоматичної оцінки фаховості та ефективності дій екіпажів, від якої буде залежати розмір премій.

На даний час ще триває налаштування системи, напрацювання практики, збирання фактичних даних та їх порівняння з чинною системою відстеження руху флоту.

Протягом серпня плануємо встановити систему на 18 суден типу «Рига/Иваново». На наступному етапі під програму підпадуть самохідні баржі та портові буксири.

Читайте также