понедельник, 11 июля 2022 г.

УДП відкрило гирло Дунаю для суднового ходу

З 9 липня гирло Бистре відкрите для проходу суден з Дунаю до Чорного моря. Це стало можливим завдяки звільненню від російських військ острова Зміїний, з якого окупанти намагались контролювати українську акваторію.

Відкриття Бистрого зменшить навантаження на канал Суліна, де останні місяці в очікуванні проходження скупчується велика кількість суден.

"Бистре було заблоковано суднами УДП ще на початку війни. Ми розуміли, що через гирло Дунаю ворог може спробувати просунутись вглиб української території. Спільно з прикордонниками та військовими прийняли рішення не допустити цього! За моїм наказом наші буксири розмістили у Бистрому певну кількість ліхтерів, надійно перекривши гирло", - розповів т.в.о. Генерального директора ПрАТ "УДП" Дмитро Москаленко. - "Минулого тижня ліхтери були повернуті до місць постійної дислокації та виконують допоміжну функцію в процесі завантаження наших суден агропродукцією.

Дякую всім нашим співробітникам, які приймали участь в операції! Загроза Україні з моря значно зменшилась, але ми готові в будь-який час допомогти армії та прикордонникам дати ворогу гідну відсіч".

Читайте также