воскресенье, 8 мая 2022 г.

Вітаємо з Днем пам’яті та примирення та Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!


Цими днями ми відзначаємо День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка стала найбільш кривавою та жорстокою в історії людства.

Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції (Об’єднаних Націй) і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною цього стали численні жертви та руйнування упродовж 1939–1945 років.

Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Цей день присвячений пам’яті тих мільйонів людей усіх рас і націй, чиє життя було насильно обірване, – тих, хто загинув на фронтах, в окопах, під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором, який посягає на територіальну цілісність нашої держави, забирає життя мирних жителів. Тому традиційне гасло цих пам’ятних днів "Пам'ятаємо. Перемагаємо" цього року на державному рівні дещо видозмінене і звучить так: «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!».

Історія вчить, що український народ перемагає тоді, коли ми єдині, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге, коли ми відчуваємо, що справедливість на нашому боці. Кожен, хто сьогодні мужньо обороняє українську державу, захищає можливість вільно жити у власній оселі, свободу та безпеку своїх дітей, спокій батьків, свій вибір, свою думку.

Ми віримо у нову перемогу України, у те, що український народ переможе агресора, яким би підступним та жорстоким він не був. Адже на нашому боці правда, сила пращурів та мужність наших Збройних Сил!

Слава Україні!

Читайте также