четверг, 5 мая 2022 г.

ІМО встановило дату Міжнародного дня жінок у мореплавстві


Асамблея ІМО ухвалила резолюцію про проголошення Міжнародного дня жінок у мореплавстві, який щорічно буде відзначатися 18 травня, повідомляє ПРМТУ.

День спрямований на вшанування жінок, які працюють у морській галузі. Він також спрямований на сприяння найму та утриманню жінок у морському секторі, підвищення ролі жінок у морському судноплавстві, забезпеченню гендерної рівності та підтримку роботи з усунення нинішнього гендерного дисбалансу у морській галузі.

Резолюція закликає держави-члени ІМО та морську галузь загалом пропагувати та відзначати Міжнародний день жінок на морі належним та значним чином.

Пропозиція про започаткування Міжнародного дня жінок у морському судноплавстві була схвалена Комітетом ІМО з технічної співпраці у вересні 2021 року і згодом схвалена Радою ІМО у листопаді 2021 року.

Генеральний секретар ІМО Кітак Лім каже: «Цей день для жінок у морі сприятиме подальшим зусиллям щодо досягнення ґендерної рівності. Це ідеальне продовження теми 2019 року щодо розширення прав та можливостей жінок на морі та резолюції Асамблеї, прийнятої у 2019 році. Я радий, що держави-члени приєдналися до заклику створити безбар'єрне середовище для жінок, щоб усі жінки могли повноцінно, безпечно та безперешкодно брати участь у діяльності морської спільноти, включаючи мореплавство та суднобудування».

Читайте также