воскресенье, 22 мая 2022 г.

Вітаємо із ювілеєм!

22 травня 70-річний ювілей відзначає ветеран пароплавства, механік річкових суден Микола Леопольдович Козубенко.

Микола Леопольдович – уродженець Кримської області, і таке близьке сусідство з морем зіграло свою роль. Після закінчення школи він вступив до Херсонського морського училища на спеціальність судномеханіка. У навчальному закладі інтерес до майбутньої професії лише збільшився, тому знаннями молодий курсант опановував наполегливо та цілеспрямовано.

Після закінчення ХМУ Микола Леопольдович був направлений на роботу в Радянське Дунайське пароплавство. Починав з посади четвертого, третього механіка на морських суднах, але через кілька років перейшов на річковий транспортний флот. Працював на теплоходах «Краснодон», «Рига», водночас заочно навчався в Одеському вищому інженерному морському училищі.

Командири флоту характеризували Миколу Леонтійовича як сумлінного спеціаліста, раціоналізатора, який прагне підвищувати свій рівень знань та вивчати практичні навички. За активну участь у громадському житті був нагороджений поїздкою до Польщі.

З 1979 по 1981 рік М.Л. Козубенко працював на березі: викладачем Ізмаїльської морехідної школи, держінспектором в Ізмаїльському інспекційному пункті Одеського відділення Держінспекції з якості експортних товарів.

Після повернення на флот працював на теплоходах "Белинський", "Днепр". У 1985 році перевівся в службу суднового господарства пароплавства, де працював груповим інженером-механіком, старшим інженером теплотехнічної партії.

З 1982-го М.Л. Козубенко – змінний механік теплохода "Евпатория", другий механік пасажирського судна "Украина". 1985 року його було затверджено на посаді механіка теплохода «Краснодон».

Микола Леонтійович користувався в екіпажах повагою як тактовний, грамотний технічний фахівець, що вміє працювати з людьми. Команда механіків під його керівництвом вирішувала всі виробничі питання грамотно та вчасно.

Декілька років, з 200го по 2007-й, Микола Леонтійович був затребуваний у берегових службах в якості механіка-наставника з річкового флоту, а 2010-го повернувся до плавскладу.

За сумлінну працю був відзначений почесними грамотами УДП, знаком «Почесний працівник УДП», «Знаком Пошани» Дунайського пароплавства.

Ветеранська організація, технічна служба, колеги, від душі вітають Миколу Леонтійовича з ювілеєм та бажають міцного здоров'я, щастя, благополуччя, миру та успіхів у всіх справах!

Читайте также