среда, 11 мая 2022 г.

Відбулася онлайн нарада первинних профспілкових організацій ПРМТУ Дунайського регіону


Під головуванням Першого заступника Голови Профспілки робітників морського транспорту України Михайла Кірєєва відбулася онлайн нарада з первинками ПРМТУ морегосподарського комплексу Дунайського регіону.

Голови наших первинних профорганізацій повідомили про свою поточну роботу, стан оплати праці спілчан, соцдіалогу з роботодавцями, виконання колективних договорів тощо.

Так, практично на кожному підприємстві спостерігається позитивна динаміка щодо оплати праці. Заборгованості, які мали місце ще до запровадження воєнного стану поступово погашаються. А деякі роботодавці навіть винаходять можливості преміювання працівників.

Характерно, що за останній час в портах Рені та Ізмаїл сукупно прийнято на роботу більше 150 нових працівників. І хоча в основному їх працевлаштовують тимчасово, на період воєнного стану, але це не є перешкодою для захисту їх прав Профспілкою. Тому вже більше сотні таких працівників стали членами нашої великої та дружньої родини ПРМТУ.

Колективні договори, як правило, виконуються. Але в більшості випадків — призупинені дії їх положень в частині виплат компенсацій за роботу у святкові дні, доплат за вислугу років та матеріальної допомоги на поховання. В той же час, деякі роботодавці перераховують додаткові кошти первинкам на гуманітарну та іншу допомогу для наших спілчан.

Впевнені, що в умовах воєнного стану вкрай важливим є консолідація спільних зусиль роботодавців та профспілкової сторони задля забезпечення стабільної роботи підприємств, захисту інтересів трудящих — задля ефективного функціонування так званого "трудового фронту".

Прес-служба ПРМТУ.

Читайте также