четверг, 7 апреля 2022 г.

Держав-членів ДК закликали надавати необхідну допомогу українським суднам на європейських внутрішніх водних шляхах


Делегація України під час засідання робочої групи Дунайської Комісії з технічних питань 5-8 квітня в черговий раз поінформувала учасників про жахливі наслідки від військових дій російського агресора для населення та інфраструктури України.

Українська сторона наголосила, що зазначені дії росії також критично вплинули і на сферу морського та річкового судноплавства. Під час засідання було представлено звернення Міністра інфраструктури України О.Кубракова до держав-членів ДК надавати необхідну допомогу суднам, які здійснюють перевезення під прапором України європейськими внутрішніми водними шляхами, а також не затримувати їх у разі закінчення терміну дії суднових свідоцтв, виданих від імені України. Українська делегація на засіданні підтвердила продовження терміну дії суднових свідоцтв, виданих для суден під прапором України.

Крім цього, делегація звернулась з проханням до учасників засідання також продовжувати визнавати дію українських свідоцтв компетентності судноводіїв, сервісних книжок та суднових журналів, термін дії яких завершився. Отримали перші позитивні сигнали, зокрема від делегацій Німеччини, Австрії та інших держав щодо готовності допомагати українському флоту при здійсненні міжнародних перевезень на внутрішніх водних шляхах.

Таким чином, синхронна робота органів державної влади – Офісу Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерства інфраструктури України, Міністерства закордонних справ України, Державної служби морського та річкового транспорту України, як і усього складу делегації України під час засідання робочої групи ДК на практиці створює умови для відновлення економічних зв’язків, зокрема створення можливостей для активізації дунайського судноплавства в умовах блокування агресором морського судноплавства.

Читайте также