суббота, 12 марта 2022 г.

Голова Морської адміністрації Віталій Кіндратів виступив на Асамблеї IMO

11 березня Голова Державної служби морського та річкового транспорту України Віталій Кіндратів виступив на Асамблеї IMO.

Виступ був присвячений загрозам торгівельному судноплавству в Чорноморсько-Азовському басейні через збройний напад рф на Україну. Голова Морської адміністрації наголосив на необхідності запровадження гуманітарних морських коридорів для виводу торговельних суден із зони ведення бойових дій, та евакуації екіпажів у разі неможливості виведення суден. Окрема увага була приділена забезпеченню можливості для українських моряків списуватись у безпечних портах.

Голова Морської адміністрації акцентував увагу делегатів на тому, що протягом двох тижнів від початку російської збройної агресії 94 судна з іноземними екіпажами та сотнями моряків заблоковані в акваторіях українських портів. Він навів беззаперечні факти про низку ракетних ударів, що були завдані державою-агресором по торговельним суднам.

В результаті одного з таких ракетних ударів один моряк загинув. Ще одне судно в результаті ракетного обстрілу ВМФ рф затонуло неподалік від Одеського порту.

Голова МА у найсуворіший спосіб засудив нехтування російською федерацією міжнародним правом. Він заявив, що протиправні дії рф становлять істотну загрозу не тільки українському судноплавству, а й підривають глобальні торговельні маршрути.

Делегати зустрічі підтримали виступ Голови МА та домовились спрямувати спільні зусилля на запровадження гуманітарних морських коридорів для виведення торговельних суден, які опинились у зоні бойових дій.

Читайте также