четверг, 24 марта 2022 г.

На торговельних суднах у портах України закінчується продовольство та медикаменти

На близько 140 торговельних суднах, які перебувають у морських портах України, закінчуються запаси продовольства та медичних товарів. Про це повідомляють "Порти України" з посиланням на Мarinelink.

На суднах в українських портах перебуває понад 1 тис. моряків із 20 країн, які не можуть вийти через бойові дії.

Деякі іноземні члени екіпажу, які перебували на борту суден, були евакуйовані з України, повідомив генеральний секретар Міжнародної палати судноплавства Гай Платтен.

За його словами, на одному румунському судні з 20 моряками залишилося припасів лише на три дні через бойові дії в Маріуполі.

Для них небезпечно покидати судно або відплисти”, — сказав він.

Платтен додав, що різні організації намагаються поповнити судна необхідними запасами.

З початку нападу рф на Україну російські військові обстріляли п’ять торговельних суден, одне з яких затонуло. Щонайменше двоє моряків загинули внаслідок бойових дій, хоча повні дані все ще підтверджуються.

Генеральний секретар профспілки Міжнародної федерації транспортних працівників Стівен Коттон сказав, що серед іноземних екіпажів спостерігається «високий рівень занепокоєння» через скорочення запасів.

Заступник генерального директора провідної грецької судноплавної компанії Angelecoussis Group Свейнунг Столе заявив, що компанії вдалося евакуювати екіпажі з двох своїх суден в Україні.

Що станеться з нашими суднами — ще невідомо”, — сказав він окремо на саміті FT Commodities у середу, 23 березня.


Читайте также