вторник, 16 ноября 2021 г.

Стратегія ЄС для Дунайського регіону: які завдання стоять перед Міндовкіллям


Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Михайло Хорєв на презентації Програми головування України в Стратегії ЄС для Дунайського регіону розповів про завдання, які стоять перед Міндовкіллям на шляху реалізації напрямків Стратегії.

Це:

- покращення поверхневих вод;
- моніторинг екологічних ризиків;
- збереження біорізноманіття, ландшафтів та якості повітря і ґрунтів.

За планом заходів з реалізації в Україні Стратегії ЄС для Дунайського регіону Міндовкілля впроваджуватиме такі заходи:

  • моніторинг, впровадження інтегрованого управління водними ресурсами басейну р. Дунай та управління ризиками затоплення;
  • адаптація до зміни клімату басейну р.Дунай;
  • охорона і відновлення екосистем водно-болотних угідь у дельті р. Дунай, створення нових та розширення існуючих територій та об'єктів природно-заповідного фонду;
  • збереження біорізноманіття, відновлення та охорона унікальних гідробіонтів р. Дунай та північно-західної частини Чорного моря.

"Україна спільно зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією реалізує достатньо великий спектр робіт, які зараз знаходяться в активній фазі. Вони направлені на розвиток моніторингу якості поверхневих вод, прогнозування та запобігання катастрофічним паводкам, розробку планів управління, дослідження та збереження біорізноманіття тощо. Розраховую, що усі проєкти ми завершимо вчасно та успішно, як запланували.
Нагадаємо, що цього року Україна стала першою державою, що не є членом ЄС, яка головуватиме у Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону з листопада 2021 року до жовтня 2022 року", - сказав Михайло Хорєв.

Читайте также