пятница, 26 ноября 2021 г.

Пам'яті моряків теплохода «Речица»


Сьогодні, 26 листопада, біля адмінбудівлі Українського Дунайського пароплавства відбувся захід, присвячений пам'ятній даті – 45-річчю від дня загибелі теплохода «Речица». У ньому взяли участь т.в.о. голови Правління ПрАТ «УДП» Вадим Вербицький, в.о. головного інженера Олег Мудраченко, керівники служб та первинної профспілкової організації, працівники та ветерани підприємства.


Трагедія сталася 26 листопада 1976 року в Егейському морі. Пішли з життя 12 членів екіпажу. Тих, хто вижив, після довгих пошуків у бурхливому морі вдалося врятувати. З тих пір минуло 45 років, але ця рана дотепер болить у рідних та друзів, членів сімей моряків. Про це нагадує і пам'ятник, встановлений на території управління УДП, на якому викарбувано імена загиблих.


Мітинг, присвячений пам'яті «Речицы», – традиція, якої дотримуються на підприємстві протягом багатьох років, – наголосив голова ППО ПрАТ «УДП» Віталій Татарчук. – Сорок п'ять років – солідна дата, але ми, як і раніше, віддаємо данину пам'яті нашим колегам. Вони житимуть у наших серцях, доки живі ті, хто пам'ятає. Дай Боже, щоб ця традиція зберігалася і наступним поколінням.

У тиші відлунали 12 ударів корабельної ринди – за кількістю загиблих моряків, і до підніжжя пам'ятника лягли квіти на знак скорботи тих, хто залишився жити. Учасники мітингу мовчки схилили голови перед світлою пам'яттю загиблих.






Читайте также