понедельник, 1 ноября 2021 г.

МІУ готує державну лізингову програму з стимулювання суднобудування

Міністерство інфраструктури України готує державну лізингову програму для державного та приватного секторів, яка сприятиме зростанню галузі українського суднобудування, повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади при Президентові України.

Про це пише ЦТС із посиланням на Укрінформ.

"Державна лізингова програма буде досить привабливою, як для приватного, так і державного сектора. Ми вже заклали до державного бюджету 2022 року запровадження цієї програми. Ми плануємо, що обіг галузі суднобудування буде збільшений з 2,7 млрд грн, це було у 2019 році. , до 22 млрд грн у 2025 році", - зазначив Кубраков.

За словами міністра, планується, що завдяки цій програмі у суднобудівній галузі зросте кількість робочих місць із 6,8 тис. до 56 тис. Очікується, що частка суднобудівної галузі також зросте з 1,1 млрд. гривень (у 2019 році) до 8,8 млрд. гривень у 2025 році.

Кубраков розповів, що, крім цього, програма Мінінфраструктури з підтримки суднобудування сприятиме зростанню податків, що надходять від підприємств галузі до бюджетів усіх рівнів з 0,3 млрд грн (у 2019 році) до 2,5 млрд грн у 2025 році.

Крім того, за словами міністра інфраструктури, наразі ведуться переговори з потенційними міжнародними партнерами. "Зокрема, у розробці українсько-датський проект багатоцільового судна MPV80. Перше судно планується збудувати вже до 2024 року на українському суднобудівному заводі. Обов'язкова умова - локалізація виробництва", - підсумував він.

Читайте также