20 жовтня в Україні відзначається День кухаря. Скільки існує людство, стільки перед ним стоїть питання нагодувати, приготувати, винайти нову страву або технологію приготування.
Значна кількість кухарів працює на флоті УДП. Як правило, в більшості своїй це жінки, але на деяких судах обов'язки кухаря виконують матроси.
У професії суднового кухаря є свої особливості, адже від його роботи також залежить працездатність і настрій екіпажу. На флоті робочий день кухаря починається рано вранці і закінчується пізно ввечері та проходить біля гарячої плити й обробного столу. Кілька разів на день він повинен приготувати їжу, враховуючи смаки членів екіпажу, нагодувати людей смачно та різноманітно.
А вже колективам кухарів на пасажирських суднах завжди треба бути «в тонусі», адже їм треба здивувати пересичених сервісом іноземних туристів, як різноманітністю, так і смаковими якостями, і оригінальною подачею страв.
Вітаємо всіх кухарів пароплавства та ветеранів кухарського цеху з професійним святом, бажаємо частіше радувати оточуючих різноманітними стравами та новими рецептами. Нехай ваша праця буде гідно оцінена!