понедельник, 9 августа 2021 г.

На Дунаї може з'явитися ще одна переправа між Україною та Румунією




Між Кілією (Україна) і Кілією-Веке (Румунія) планується створення спрощеного пункту пропуску. Переправою через Дунай зможуть скористатися тільки пасажири, перевезення автотранспорту поки не планується.

Як передає ЦТС, про це розповів мер Кілії В'ячеслав Чернявський.

"Протягом кількох днів перебував в Румунії на запрошення мера міста Кілія-Веке. Головною темою наших переговорів було створення спрощеного пункту пропуску між нашими країнами, а саме між Кілією та Кілією-Веке! Бажання є у кожного міста і їх жителів! Адже це принесе результати кожній стороні, як соціально-побутові, економічні, туристичні так і інші позитивні зміни! Вже у найближчий час буде відпрацьований договір співпраці між містами, і кожна сторона буде займатися підготовкою документів про отримання дозволів на відкриття спрощеного пункту пропуску", - написав Чернявський в Facebook.

У коментарі виданню izbirkom мер Кілії пояснив, що спрощений пункт пропуску дозволить перетинати кордон тільки громадянам двох держав, на відміну від міжнародного. Крім того, в разі реалізації проекту, переправлятися через Дунай зможуть тільки люди, перевезення автомобілів не буде.

Мер Кілії додав, що попередньо визначив місце, де можна розгорнути такий пункт. Також він допустив можливість для приватників офіційно перевозити пасажирів човнами.

Крім того, Чернявський бачить перспективу в запуску порома через Дунай. Хоча, про конкретику в цьому питанні, за його словами, можна буде говорити тільки після прийняття проекту на міждержавному рівні. На думку В'ячеслава Чернявського, на це знадобиться мінімум рік.

Читайте также