понедельник, 12 июля 2021 г.

НА ОДЕЩИНІ ПРИКОРДОННИКИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У КОНТРДИВЕРСІЙНІЙ ОПЕРАЦІЇ В РАМКАХ МІЖНАРОДНИХ НАВЧАНЬ «СІ БРИЗ-2021»




Навчання проходили з 6 по 9 липня 2021 року в Ізмаїльському та Болградському контрольованих прикордонних районах, під загальною координацією Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Одеській області. Крім залучених силових структур, у них взяли участь військовослужбовці Ізмаїльського прикордонного загону, 10 мобільного прикордонного загону ДОЗОР та Ізмаїльського загону Морської охорони. За навчаннями спостерігали іноземні партнери.

На річці Дунай, за вогневим прикриттям корабельно-катерного складу Морської охорони, морські піхотинці здійснили десантування на берег з середнього десантного корабля «Юрій Олефіренко» та разом з підрозділами СБУ, ВСП знешкодили «терористів» на території порту «Ізмаїл».

Також, за легендою навчань, прикордонники знешкоджували диверсійні групи. Перша з них, за попередньою змовою з місцевим жителем, мала потрапити до Румунії на моторному човні через Дунай. Охоронці державного рубежу, маючи оперативну інформацію, перекрили усі під’їзні шляхи, що ведуть до кордону, а також організували блок-пости та засідки. Тож, при спробі незаконного перетинання кордону «ДРГ» була затримана. Друга група «терористів» спробувала незаконно перетнути державний кордон з України в Молдову по підробленим паспортам через пункт пропуску «Виноградівка». Але, як і першого разу, прикордонники були готові до «зустрічі», посиливши державний кордон та режимні заходи безпосередньо у пункті пропуску.

Зазначимо, що усі тренування проходили в умовах максимально наближених до реальних. Керівництво навчань – Антитерористичний центр при СБУ дало високу оцінку діям усіх учасників.










Читайте также