четверг, 20 мая 2021 г.

Кубраков: Моє завдання - навести лад в інших галузях за аналогією з дорожньою


Міністр інфраструктури Олександр Кубраков, який із листопада 2019 року був головою Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор"), назвав свої пріоритети на новій посаді. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я не шукатиму винних попередників, тому що багато проблем у галузі накопичувалися не одне десятиліття. Я це добре побачив на посаді керівника "Укравтодору", тому що якщо інфраструктура була недоінвестована 20-30 років, то шукати винних попередників дуже складно. Наше головне завдання - вирішити ці всі непрості проблеми, так само як ми це робимо у дорожній галузі", - сказав він під час виступу у Верховній Раді.

Так, говорячи про дорожню сферу, Кубраков зазначив, що за результатами 2020-2021 рр. планується відремонтувати майже 40% доріг України, а це приблизно 9 тис. доріг держзначення.

"Якщо говорити про залізничний транспорт, насамперед - це стабілізація фінансового стану "Укрзалізниці". (...) Є бізнес, який зацікавлений у зниженні тарифів або в утриманні їх на наявному рівні. Але ми бачимо, що УЗ зупиняється, рівень зносу основної її інфраструктури становить 90%, тому ми не можемо не підвищувати тарифи на вантажні перевезення, ми точно це робитимемо", - сказав він.

Серед пріоритетів у морському та річковому транспорті новий міністр назвав відновлення інфраструктури портів.

"Так само, як і в УЗ, рівень зносу портів становить 80-90%", - зазначив Кубраков.

За його словами, також він має намір продовжувати практику проведення концесійних конкурсів портів і вирішити проблему видачі паспортів морякам.

Говорячи про розвиток авіації, Кубраков сказав, що в пріоритеті буде будівництво та розвиток аеропортів країни, внутрішніх авіаперевезень, створення національного авіаперевізника.

"Усі ці питання складні і потребуватимуть непростих рішень, нових законів та взаємодії всіх гілок влади", - підсумував він.

Читайте также