четверг, 20 мая 2021 г.

Олександра Кубракова затверджено на посаду міністра інфраструктури України


Верховна Рада України на сьогоднішньому засіданні схвалила кандидатуру Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури України.

На засіданні ВРУ відповідне рішення підтримало 284 народних депутата.
Після голосування Кубраков склав присягу народу України в якості міністра інфраструктури.

Відзначимо, що 19 травня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за пропозицією фракції "Слуга народу" подав до Верховної Ради кандидатури: Олександра Кубракова - на посаду міністра інфраструктури, Олексія Любченка - на посаду першого віце-прем'єр-міністра - міністра економіки, Віктора Ляшко - на посаду міністра охорони здоров'я. У той же день відбулося засідання комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури, на якому члени комітету підтримали подання прем'єр-міністра України щодо Кубракова.


Олександр Кубраков, 1982 р.н., - з 19 листопада 2019 року голова Державного агентства автомобільних доріг ( "Укравтодор"). Підприємець, експерт з цифрової та дорожньої інфраструктури, народний депутат Верховної Ради IX скликання від партії "Слуга народу" (з 3 грудня 2019 року склав повноваження народного депутата). Свою кар'єру починав з посади маркетинг-менеджера, був начвідділу з моніторингу ринку, а пізніше начвідділу маркетингу фіксованого бізнесу телеком-оператора "Київстар", в 2007-2009 - начуправління стратегічного маркетингу АКБ "Фінанси та Кредит". З 2011 по 2015 роки був радником мера Києва, в 2015-2016 роках - керівником проектного офісу Міністерства юстиції. З 2016 по 2019 рік пропрацював керівником сектора телекомунікацій і IT в BRDO, а також був виконавчим директором Асоціації "Інформаційні технології України".

Читайте также