вторник, 18 мая 2021 г.

Вітаємо колектив музею УДП з Міжнародним днем музеїв!

 



18 травня в Україні відзначається Міжнародний день музеїв.

У житті суспільства музеї відіграють величезну роль. Вони не тільки збирають і зберігають історичні матеріали та твори мистецтв, а й проводять величезну культурно-просвітницьку і виховну роботу. Знайомлячись з історичним минулим, люди осмислюють сьогодення і замислюються про майбутнє, переймаються почуттям любові до рідного краю.

Разом з культурними закладами міста професійне свято сьогодні відзначають і співробітники музею Українського Дунайського пароплавства, де зберігається вся історія підприємства. Тут зібрано багатий документальний матеріал та численні експонати, які розповідають про етапи становлення судноплавства на Дунаї, історію Дунайського пароплавства, про людей, які сумлінно працювали в берегових підрозділах і на флоті, водили великовагові каравани, освоювали нові серії суден, гідно представляли нашу країну в різних куточках світу.

Завдяки ентузіазму співробітників музею та відданості професії, відвідувачі можуть долучитися до славних флотських традицій та історичної спадщини, а сам музей займає помітне місце серед культурних закладів регіону.

Постійні відвідувачі музею - школярі, студенти морських вузів, партнери, гості УДП і міста, туристи. Пандемія коронавірусу значно вплинула на відвідуваність музею, але співробітники не припиняли роботу: за цей час оновлювалися експозиції, тривав переклад фондів музею на цифрові носії. У травні музей знову з радістю відкрив двері для відвідувачів, які з нетерпінням очікували можливості ознайомитися з експозицією.

Дорогі співробітники музею УДП! Прийміть щирі слова вдячності та подяки за сумлінну плідну працю, за вагомий внесок у збереження історичної спадщини і пам'яті про трудовий шлях підприємства. Від щирого серця бажаємо вам здоров'я, щастя, благополуччя, нових цікавих відкриттів і вдячних відвідувачів!

Читайте также