четверг, 29 апреля 2021 г.

На теплоході «Звенигород» ремонт у розпалі



Механік Ярослав Чемерис.

Ремонтні роботи на теплоході «Звенигород», заплановані для виконання на базі технічного обслуговування флоту, в розпалі.

Активну участь в ремонті беруть технічні фахівці судна на чолі зі штатним механіком Ярославом Семеновичем Чемерисом. Як він розповів, теплоходу необхідний великий обсяг робіт з подальшим оглядом на клас Регістру судноплавства України.

Протягом попереднього п'ятирічного періоду судно відпрацювало без зауважень. Екіпаж підтримував штовхач в хорошому експлуатаційному стані, несправності, що виникали, усувалися в рейсі або під час міжрейсових ремонтів на БТОФ.

- Теплохід повернувся з попереднього рейсу восени минулого року і відразу був направлений на БТОФ, - каже Ярослав Семенович . - Зараз завдяки бригаді слюсарів-судноремонтників бази близький до завершення капітальний ремонт головних і допоміжних двигунів, йде заміна підшипників, які відпрацювали свій термін служби. Запчастини, необхідні на поточний момент для виконання ремонтних робіт, закуплені, плануємо завершити ремонт до кінця травня. Хід робіт контролюється з боку фахівців технічної служби пароплавства, всі питання вирішуються оперативно.

З БТОФ «Звенигород» піде на КССРЗ, де мають бути виконані роботи заводського характеру, в першу чергу ремонт гвинторульового комплексу та валолініі, корпусні роботи. Частина робіт з приведення теплохода до ладу, в тому числі фарбування, буде зроблена силами самого екіпажу.





Читайте также