четверг, 15 апреля 2021 г.

Світла пам'ять Правніченко Валентину Михайловичу

 



14 квітня в віці 83-х років пішов з життя заслужений ветеран пароплавства, механік річкових суден УДП Правніченко Валентин Михайлович.

Народився Валентин Михайлович 16 березня 1938 року в селищі Весела Тарасівка Луганської області. Після закінчення Вилківської моршколи працював механіком-дизелістом в Керченському морському рибному порту, а в 1959 році переїхав до Ізмаїла.

У Дунайському пароплавстві В.М. Правніченко починав працювати мотористом на судах допоміжного флоту. Пізніше перейшов на річковий транспортний флот третім механіком, швидко виріс до старшого механіка. Заочно закінчив судномеханічний факультет ОВІМУ. Працював старшим механіком на теплоходах «Кишинев», «Смоленск», «Рыбинск», «Иваново».

Валентин Михайлович набув чималого досвіду роботи, був автором безлічі рацпропозицій, що поліпшують роботу суднових механізмів. Багато сил вкладав в підтримку судна в хорошому технічному стані, приділяв час як самоосвіті, так і навчанню молодих фахівців флоту, багатьом з яких він дав "путівку у життя". Він умів згуртувати ввірений йому колектив і забезпечити його ефективну роботу. У 1975 році В.М. Правніченко було присвоєно звання кращого старшого механіка.

У 2020 році В.М. Правніченко вийшов на заслужений відпочинок.

Механік з великої букви, на флоті Валентин Михайлович користувався високим авторитетом. Його знали як дуже грамотного, чесного, сумлінного фахівця, уважного до колег, доброзичливу, товариську, захоплену людину з різнобічними інтересами.

За 60 років роботи в пароплавстві його праця відзначена безліччю заохочень, подяк та почесних грамот, знаками «Почесний працівник УДП», Почесний працівник морського та річкового транспорту України».

Керівництво пароплавства, служба управління персоналом, технічна служба, ветеранська організація глибоко сумують з приводу смерті Валентина Михайловича Правніченко та висловлюють співчуття рідним і близьким.

Читайте также