вторник, 23 марта 2021 г.

Інвестиційний проект Dnipro Transportation погоджено МІУ





Міністерство інфраструктури України підтримало реалізацію інвестиційного проекту Dnipro Transportation ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», що є важливим та визначальним кроком для укладання відповідних кредитних угод з міжнародними фінансовими організаціями. 

Інвестиційний проект Dnipro Transportation передбачає будівництво 16 буксирів-штовхачів з гібридними дизельними двигунами, 31 баржі класу Європа-2, будівництво та капітальний ремонт 5 локацій для відстою та технічного обслуговування флоту тощо. Загальна вартість проекту понад 200 млн доларів США. 

Проект Dnipro Transportation відповідає пріоритетам державної політики та є практичною імплементацією нещодавно прийнятої Кабінетом Міністрів України «Національної економічної стратегії на період до 2030 року», підтриманої президентом України Володимиром Зеленським. 

У подальшому ПрАТ «УДП» продовжить працювати над реалізацією масштабного проекту Dnipro Transportation з міжнародними фінансовими організаціями, Міністерством фінансів України, транспортним Комітетом Верховної Ради України для отримання відповідних державних гарантій та опрацювання залучення до проекту більш широкого кола міжнародних партнерів на взаємовигідних комерційних умовах. 

Зазначимо, що реалізація проекту Dnipro Transportation дозволить здійснити заходи щодо відродження річкового шляху E-40, використати транзитний потенціал р. Дніпро через відновлення вантажоперевезень, а також зменшити навантаження на українські автошляхи та залізницю, створить замовлення для суднобудівної галузі та зменшить обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. 

Читайте также