четверг, 25 февраля 2021 г.

ЗВЕРНЕННЯ КЕРІВНИКА УДП ДО ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ




Нещодавно отримав низку запитань від працівників УДП та вирішив на них відповісти публічно, адже неперевірені факти та інформаційні “вкиди” від різних мафіозних кланів Одещини, посіяли безпідставну паніку серед співробітників пароплавства.

Щодо переміщення флоту з України до Угорщини

Переміщення флоту з України не планується і не відбудеться. Опрацьовується варіант виключно операційного керування флотом з дочірньої компанії в Угорщині, для чого є ґрунтовні економічні причини та переваги. Ані продажу “УДП”, ані передачі флоту, не відбувається. Жодна одиниця флоту УДП не буде передано дочірнім підприємствам чи іншим компаніям.

Щодо власника угорської компанії BSC Business Shipping Company kft

Угорською компанією BSC Business Shipping Company kft повністю володіє і контролює УДП. Організаційно – засновниками угорської компанії виступила дочірня панамська компанія УДП, яка також на 100% належить УДП.

Щодо мети створення угорської компанії

З першого дня нашої роботи ми взяли курс на деофшоризацію діяльності групи компаній УДП, підвищення прозорості та підзвітності перед всіма зацікавленими сторонами. Деофшоризація діяльності УДП передбачає нову модель управління флотом, без панамських та мальтійських компаній, які негативно впливають та обмежують розвиток УДП та викликають занепокоєність у потенційних інвесторів та європейських системних клієнтів.

Тому за погодженням з Міністерством інфраструктури України було прийнято рішення створити єдиного європейського оператора флоту УДП. Цей крок покращить ділову репутацію групи компаній УДП, підвищить довіру з боку західних партнерів, а також, найголовніше, сприятиме залученню фінансування, які спрямовуватимуться на розвиток підприємства, модернізацію та будівництво нового флоту в Україні.

Щодо скорочення персоналу та масових звільнень

УДП не планує і ніколи не планувало скорочувати або масово звільняти персонал. Вам всім добре відомо, що звільнялись лише корупціонери та люди, що мали відверто відношення до розкрадання майна та нанесенню збитків пароплавству.

Наразі у планах УДП реалізація низки амбітних проектів щодо модернізації та будівництва нового флоту, виходу на новий ринок вантажних перевезень р. Дніпро. Для їх реалізації необхідно буде створювати нові робочі місця та залучати талановиту молодь.

Щодо заробітних плат

Заробітні плати зменшуватися не будуть, натомість ми шукаємо шляхи для їх збільшення. Ми активно зайнялися вибудовуванням справедливої ​​та прозорої системи оплати праці. Хоча звичайно, як і в більшості держкомпаній, рівень винагороди співробітників УДП не встигає за ринком.

На сьогодні, УДП не має заборгованості перед бюджетом по заробітній платі співробітникам, хоча в спадок від попередників нам залишалися борги за пасажирським флотом, але ми їх успішно погасили ще в 2020 році. Зараз пріоритетом керівництва УДП лишається погашення заборгованості дочірньої офшорної компанії та недопущення заборгованості по закінченим рейсам, що дісталася нам у спадок від попередників.

Ми будуємо європейську компанію і хочемо створити умови і модель зайнятості, при яких запис про роботу в УДП була б реальною цінністю для людини, мала високу «вартість» на рику праці не тільки України, але і ЄС. І ми до цього йдемо.

Щодо покращення умов праці

Ми вирішили удосконалити соціальний пакет та впровадити два важливих проекти – добровільне медичне страхування працівників та членів їх сімей та корпоративну пенсійну програму. Найважливіше в компанії – це її співробітники. Ми прагнемо максимально враховувати їх інтереси, вибудовувати політику взаємодії та прозорого діалогу. Ми хочемо забезпечити кожному працівнику гідні умови праці та можливості для самореалізації, підвищення якості життя та здоров’я.

Добровільне медичне страхування запроваджується для підвищення соціальних стандартів, матеріального та морального стимулювання працівників підтримувати своє здоров’я на належному рівні. Впровадження ДМС особливо важливо, враховуючи довгострокові наслідки спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Корпоративна пенсійна програма дозволить працівникам УДП накопичувати додаткові пенсійні кошти. Програма спрямована на заохочення співробітників та має стати дієвим довгостроковим мотиваційним інструментом, що передбачає забезпечення додаткового доходу після виходу на пенсію. Для пароплавства – це спосіб додаткової мотивації персоналу, а для працівників – джерело майбутнього гарантованого доходу.

Шановні колеги, нам вдалося вивести підприємство з критичної боргової ями та стану наближеного до банкрутства у надзвичайно важкий рік пандемії та досягнути прибутків. Я впевнений, що наша з Вами злагоджена робота дозволить УДП динамічно розвиватися, а Вам, шановним працівникам, отримувати гідний рівень оплати праці та пишатися своїм підприємством. Попереду непростий рік, але разом, впевнений, ми досягнемо успіху!

З повагою,
в.о. голови Правління Олексій Хомяков.

Читайте также