среда, 20 января 2021 г.

Пам'яті Анатолія Михайловича Волкова




20 січня - 40 днів світлої пам'яті колишнього директора технічного департаменту - головного інженера Українського Дунайського пароплавства Анатолія Михайловича ВОЛКОВА

А.М. Волков народився 18 березня 1939 року в с. Покровка Володимирівського району Астраханської області. 

У Радянському Дунайському пароплавстві він працював з 1962 року мотористом, а після складання іспитів при УКК пароплавства механіком на морських транспортних судах. Без відриву від виробництва закінчив судномеханічний факультет ОВІМУ. У 1978 році був призначений на посаду старшого механіка теплохода «Василий Шукшин». За час роботи на флоті Анатолій Михайлович проявив себе як грамотний технічний фахівець, що володіє командирськими якостями, вміє захопити підлеглих особистим прикладом, передати знання та досвід. Він був активним раціоналізатором, за час роботи на флоті вніс понад 50 рацпропозицій. А його витримка, врівноваженість, щира відданість своїй справі завоювали загальну повагу. 

З 1986 року А.М. Волков працював механіком-наставником служби суднового господарства, з 1989-го - начальником служби технічної експлуатації флоту. 

У 1997 році Анатолій Михайлович був призначений на посаду віце-президента з технічної експлуатації флоту та розвитку - головного інженера пароплавства. Хороші організаторські здібності, досвід роботи на флоті та СТЕФ дозволяли йому координувати і забезпечувати роботу всіх технічних служб пароплавства. Багато уваги він приділяв питанням будівництва нового флоту, модернізації та ремонту старих суден. 

У 2002 році А.М. Волков вийшов на заслужений відпочинок. 

Його вклад в розвиток підприємства та морського флоту відзначений безліччю заохочень і почесних грамот, званням «Кращий старший механік», нагрудними знаками «Заслужений працівник транспорту України», «Почесному працівникові морського флоту», «Почесний працівник УДП», «За безаварійну роботу», орденом «За заслуги» III ступеня. 

Керівництво пароплавства, технічна служба, колеги глибоко сумують з приводу смерті Анатолія Михайловича Волкова та висловлюють щирі співчуття його рідним.

Читайте также