пятница, 4 декабря 2020 г.

На теплоході "Борис Макаров" виконуються роботи заводського характеру




Теплохід «Борис Макаров» - одне з суден транспортного флоту УДП, які в даний час проходять ремонт на Кілійському СБСРЗ. 

- Судно експлуатувалося без докування протягом семи років, тому назріла необхідність у повноцінному заводському ремонті з подальшим пред'явленням на клас Регістру, - каже механік Едуард Іванов. - Судова енергетична установка знаходиться в робочому стані, але потребує деякого ремонту. 1 жовтня на судні була проведена діагностика головних двигунів та дизель-генераторів за участю доктора технічних наук професора Романа Варбанця та його колег з Одеського національного морського університету, яка показала всі проблемні місця механізмів. Відразу після діагностики теплохід був спрямований на КСБСРЗ та після недовгого очікування піднятий на сліп. 


В першу чергу потрібно було виконати корпусні роботи із заміни металу на фекальних і паливних танках, усунути цементні ящики, зробити ремонт арматури та трубопроводів систем забортної води, паливної системи та системи опалення, замінити маховик правого головного двигуна. 

Одночасно матросами під керівництвом боцмана Олександра Гречаного проводиться фарбування судна і внутрішніх приміщень. 

Що стосується запчастин, служба матеріально-технічного постачання намагається по-можливості та наявності фінансування виконувати заявки із закупівлі комплектуючих. 




Після виходу з КСБСРЗ теплохід «Борис Макаров» очікують завершальні роботи на БТОФ: ремонт паливної апаратури та питних цистерн, настройка систем ДУ (дистанційного управління). 

Технічні фахівці судна - перший помічник механіка Сергій Петров і другий помічник механіка Ігор Сайтарли усіма силами намагаються підтримувати теплохід в справному техстані, беруть участь в ремонті, не забувають про профілактику суднових механізмів. 

Механік Едуард Іванов працює на «Борисі Макарові» вже десятий рік. Майже два роки займався відновлювальним ремонтом його суднових механізмів, заміною головних двигунів, вклав чимало своєї праці в повернення судна «в стрій», а тому щиро вболіває за його долю та експлуатаційний стан, подальшу роботу. 



Фото Едуарда Іванова.

НА ЗНІМКАХ: моменти ремонту т/х «Борис Макаров» на КСБСРЗ.

Читайте также