четверг, 20 августа 2020 г.

ЮРИДИЧНА СЛУЖБА УКРАЇНСЬКОГО ДУНАЙСЬКОГО ПАРОПЛАВСТВА НА СТОРОЖІ ІНТЕРЕСІВ ПІДПРИЄМСТВА



Роль юридичної служби на сучасному підприємстві надзвичайно велика, нехай її діяльність і не завжди помітна. Це той підрозділ, без якого підприємство не може працювати ефективно.

З початку року юридична служба ПрАТ «УДП» працює в напруженому ритмі, її співробітники регулярно беруть участь в судових засіданнях, відстоюючи інтереси підприємства за різними позовами та претензіями як від юридичних, так і фізичних осіб. Тільки за останній місяць суди винесли ряд рішень у справах за участю ПрАТ “УДП", які були прийняті на користь пароплавства.

Так, на початку серпня господарським судом Одеської області було розглянуто позов Ізмаїльської філії ДП «Адміністрація морських портів України» до ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» про стягнення заборгованості на суму більше ніж 10 млн. грн.

В ході розгляду справи суд прийняв до уваги правову позицію Українського Дунайського пароплавства в і більшій частині позовних вимог АМПУ до пароплавства (а це понад 10 млн. грн.) відмовив.

А вже через декілька днів інший господарський суд прийняв рішення на користь ПрАТ «УДП» про стягнення з контрагента на користь ПрАТ “ УДП" 470 тисяч гривень штрафних санкцій.

"Результат таких позитивних рішень суду це, насамперед, збереження обігових для підприємства коштів. Юридична служба ПрАТ “УДП” і надалі буде принципово відстоювати інтереси підприємства”, – підкреслив в.о. заступника голови Правління ПрАТ “УДП” Леонід Пащенко.

Прес-служба ПрАТ “УДП”

Читайте также