среда, 12 августа 2020 г.

З ювілеєм, Станіслав Андрійович!



12 серпня ювілейну дату відзначає капітан річкових суден Українського Дунайського пароплавства Станіслав Андрійович Гнесь. 

Як і багато хлопчаків його віку, Станіслав Андрійович цікавився морської професією, подорожами, можливістю під час роботи побачити інші країни. Тому, відслуживши в армії, він вступив до Херсонського морехідного училища ім. лейтенанта П. Шмідта, був старшиною групи. Навчався у Дунайській групі судноводіїв, а тому після закінчення ХМУ приїхав з іншими випускниками за розподілом в Радянське Дунайське пароплавство. 

Освоювати Дунай починав матросом-рульовим на теплоході «Корнойбург», екіпаж якого в той час очолював капітан Дедушев. Через кілька років був призначений третім помічником капітана, потім другим. Паралельно поповнював теоретичні знання, заочно навчаючись в Одеському технологічному інституті. У 1982-му був направлений на приймання новозбудованого теплохода «Дмитрий Калинин», де виріс до старшого помічника капітана. Працював на різних типах транспортних суден, вивчив всі ділянки Дунаю та придбав репутацію грамотного судноводія, що забезпечує безаварійну роботу. Брав участь у впровадженні бригадного методу роботи на «Дмитрии Калинине», нерідко підміняв капітана. 

У 1987 році Станіслав Андрійович був затверджений на посаді капітана теплохода «Никифор Шолуденко». Після «Никифора Шолуденко» очолював екіпажі теплоходів «Знаменка», «Златоуст». 

Він з тих людей, для кого професія стала покликанням і улюбленою справою. Сам пройшовши всю службову драбину під керівництвом досвідчених капітанів, так само ділився досвідом з молодими штурманами, висував їх на вищі посади. Любов до своєї спеціальності підкріплювалася прагненням працювати сумлінно, підтримувати передові починання на флоті, а в екіпажі - хороші взаємини та трудову дисципліну. 

За більш ніж 45-річну роботу в пароплавстві Станіслав Андрійович нагороджений почесними грамотами УДП та Ізмаїльського міського голови, Подякою Мінінфраструктури, знаками «Почесний працівник УДП» та найважливішим для судноводія знаком «За безаварійну роботу. 20 років". 

Служби управління персоналом, безпеки судноплавства, експлуатації флоту від душі вітають Станіслава Андрійовича Гнеся з 70-річчям! Бажаємо Вам добра та миру, щастя й любові, радості та гармонії, удачі та достатку. Нехай з цим віком відкриється друге дихання, додасться сил і здоров'я, зникнуть негаразди, кожен день приносить тільки радість!

Читайте также