суббота, 9 мая 2020 г.

Вітаємо ветеранів-переможців зі святом!



День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війни - свято, в який увага зосереджена на ветеранах, які пройшли горнило Другої світової війни та важкі будні трудового фронту. 

Ветерани Дунайського пароплавства в роки війни сповна віддали свій борг, воюючи на фронтах, працюючи в тилу та на лінії фронту, під вогнем противника, відбуваючи тяготи та злигодні. Мирну післявоєнну працю вони продовжили в Радянському Дунайському пароплавстві - на флоті та в берегових структурах. 

На обліку ветеранської організації УДП сьогодні налічується 1566 ветеранів. З них семеро - учасники війни. Це Іван Георгійович Бондар, Ілля Федосійович Долгов, Віктор Костянтинович Каренко, Степан Петрович Філіппов, Ніна Георгіївна Козлова, Ганна Петрівна Чубатюк і Віра Федорівна Янковська. Ще 13 осіб наближали перемогу своєю працею в тилу. Це Сергій Васильович Єфімов, Апполінарія Миколаївна Єфімова, Іван Андрійович Завальний, Лейзер Абрамович Кантерман, Дмитро Іванович Кошовий, Геннадій Дмитрович Курченко, Надія Пилипівна Петрова, Володимир Петрович Сатунін, Марія Мефодіївна Сафонова, Надія Михайлівна Тулба, Марія В'ячеславівна Шильникова, Віталій Петрович Шляма та Михайло Миколайович Янкин. 

Члени ради ветеранів підприємства підтримують з усіма телефонний зв'язок, цікавляться здоров'ям і потребами, надають посильну матеріальну допомогу та моральну підтримку. 

Керівництво пароплавства глибоко шанує героїзм ветеранів Другої світової війни, з повагою ставиться до пам'яті загиблих і підтримує нині живих учасників війни. 

До цьогорічного свята адміністрація УДП, відповідно до колективного договору про підтримку ветеранів підприємства, виділила учасникам війни адресну матеріальну допомогу. 

За плечима у ветеранів великий життєвий і трудовий шлях. Але, головне, сьогодні вони разом з нами відзначають свято. 

Адміністрація ПрАТ «УДП», профспілкова організація, рада ветеранів війни та праці від щирого серця вітають учасників війни та всіх ветеранів пароплавства з Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війни! 

Щиро бажаємо захисникам - переможцям, їх сім'ям, рідним і близьким здоров'я, благополуччя, миру, добра, оптимізму та світлих надій! 


 * * * 

З тих, хто брав участь у бойових діях під час Другої світової війни, на обліку ради ветеранів УДП залишилося троє - Степан Петрович Філіппов, Ніна Георгіївна Козлова, Віра Федорівна Янковська.



Степан Петрович Філіппов. У 1943 році вступив в 7-й дивізіон сторожових кораблів Чорноморського флоту юнгою, сигнальником, з 1944-го служив у Червонопрапорній Дунайській флотилії, брав участь в бойовому траленні Дунаю. Після закінчення війни продовжив військову службу в ЧДуФ. Трудову діяльність в пароплавстві почав в 1956 році. Працював третім, другим, старшим помічником капітана. З 1964 року - капітан річкових суден пароплавства. Капітан теплохода «Федор Рябинин». У 1986 році закінчив ОВІМУ. Нагороджений орденом Вітчизняної війни II ступеня, медалями Нахімова, «За перемогу над Німеччиною», «За взяття Будапешта». Ветеран праці, почесний працівник морського флоту. 



Ніна Георгіївна Козлова. З 1942 по 1945 рр. служила зенітницею-корректировницею в 730-му зенітному артполку Забайкальського фронту. Нагороджена медаллю «За перемогу над Японією». 

Трудитися в пароплавстві почала в 1947 році друкаркою. З 1948 по 1978 рр. працювала інспектором I відділу СДП, пізніше радіооператором, телефоністкою групи АСУ. Після виходу на пенсію довгий час була секретарем ради ветеранів пароплавства. Ветеран праці, почесний працівник морського флоту, почесний працівник УДП. 



Віра Федорівна Янковська. Пройшла важкі випробування військових років - з 1943-го по грудень 1945 року служила у військах зв'язку. Після демобілізації приїхала в Ізмаїл, була завідуючою секретним діловодством, старшим економістом з обліку казарменого інвентарю в Дунайської флотилії. З 1959 року працювала в СДП інспектором I відділу, лінійним інспектором служби матеріально-технічного забезпечення, старшим інспектором військово-облікового столу II відділу. 

Читайте также