пятница, 29 мая 2020 г.

«Зеленодольск»: ремонт наближається до завершення



Ремонт теплохода «Зеленодольск» наближається до завершення. Попередній рейс для судна та екіпажу видався досить тривалим - близько трьох місяців. Ще під час рейсу дали про себе знати деякі неполадки, що вимагають ремонту, тому після повернення в порт приписки судно було направлено на Кілійський СБСРЗ. 

Як розповів механік Георгій Кіосе, на заводі теплохід підняли на сліп і зняли пошкоджений гребний гвинт, замінивши його на запасний, який був закуплений раніше. Також на місці був проведений огляд корпусу інспектором Регістру судноплавства України в рамках підготовки до пред'явлення на клас Регістру. 

Ремонтні роботи фахівцями заводу були виконані оперативно - менше, ніж за тиждень. «Зеленодольськ» пройшов ходові випробування і 22 травня повернувся в Ізмаїл, відбуксувавши також дві баржі, відремонтовані заводом раніше. 

Після повернення в Ізмаїл судно встало на БТОФ, де в даний час завершуються роботи по головним і допоміжним двигунам. 

Ремонт пройшов за участю та при безпосередньому контролі штатного механіка і «старожила» судна - грамотного, досвідченого, небайдужого до долі теплохода технічного фахівця Георгія Кіосе. Він зумів організувати роботу персоналу машинного відділення на відмінно: механіки під його керівництвом роблять все можливе для продовження терміну експлуатації судна. 

Завдяки хорошій взаємодії всіх служб «Зеленодольськ» буде відремонтований в намічений термін. Залишиться тільки пред'явити його Регістру судноплавства України, та він буде готовий знову вийти в рейс.

Читайте также