вторник, 12 мая 2020 г.

Світла пам'ять Миколі Сілецькому



У віці 82 років пішов з життя Микола Іванович Сілецький, ветеран пароплавства, колишній заступник начальника бази комплексного обслуговування флоту з експлуатації службово-допоміжного флоту. 

Микола Іванович Сілецький народився 15 грудня 1937 року в с. Василівка Очаківського району Миколаївської області. 

Після строкової служби у Військово-морському флоті вступив до Ростовського морехідного училища ім. Г.Я. Сєдова на спеціальність «Штурман-багмейстер». Пізніше тут же отримав другу спеціальність штурмана далекого плавання. 

Після закінчення училища в 1964 році Н.І. Сілецький сам вибрав Радянське Дунайське пароплавство - тоді молоде підприємство, яке розвивалося. Уже через два роки командував землесосом ДЕ-30, що підтримувало глибини в каналі Прорва. З 1970 року перейшов на морський флот третім помічником капітана теплохода «Кишинев», виріс до старшого помічника. Деякий час працював на посаді першого помічника капітана на теплоходах «Кишинев», «Василий Шукшин», «Николай Маркин». 

Після скасування інституту перших помічників став капітаном землесоса «Прорвин». Деякий час Микола Іванович працював в Адміністрації української ділянки Нижнього Дунаю, інспектором суден несамохідного флоту служби безпеки судноплавства. 

У 1998 році Н.І. Сілецький очолив новостворений відділ експлуатації службово-допоміжного флоту. З його боку було вкладено багато зусиль і досвіду в те, щоб зібрати в єдину структуру весь флот, що знаходився в підпорядкуванні різних підрозділів пароплавства, здійснити його реорганізацію. Тут він пропрацював до виходу на пенсію. 

За 45 років трудової діяльності в УДП Н.І. Сілецький був нагороджений багатьма почесними грамотами та подяками, знаком «Почесний працівник УДП». 


Керівництво пароплавства, служба управління персоналом, ППО ПрАТ «УДП», рада ветеранів війни та праці УДП глибоко сумують з приводу смерті колишнього заступника начальника бази комплексного обслуговування флоту з експлуатації службово-допоміжного флоту, почесного працівника УДП, учасника бойових дій на чужій території Сілецького Миколи Івановича й висловлюють співчуття рідним і близьким покійного. 


Читайте также