четверг, 14 мая 2020 г.

Теплоходу «ДНІПРО» - 50!



14 травня 1970 року був спущений на воду пасажирський річковий теплохід «Дніпро», побудований в Австрії на Корнойбургській судноверфі. Приймали «Дніпро» капітан Л.І. Адабаш і старший механік А.І. Козловський. З нагоди входження судна до складу чинного пасажирського флоту пароплавства на борту «Дніпра» відбулися урочистості, на яких були присутні представники посольства та іноземні гості. 

Через два дні, 16 травня, новий пасажирський лайнер прийняв перших іноземних туристів, які здійснювали подорож на міжнародній туристичній лінії Відень - Ізмаїл - Ялта - Відень. 

Довгий час «Дніпро» та однотипний теплохід «Волга» разом з теплоходами «Амур» і «Дунай» здійснювали обслуговування туристів на лініях «Від Альп до Чорного моря» і «Від Пассау в дельту Дунаю». 

Постійні туристичні партнери завжди залишалися задоволені рівнем сервісу, підготовки персоналу та професіоналізмом судноводіїв. Туристи ставилися до екіпажу неодмінно доброзичливо: у судновій книзі відгуків чимало високих оцінок і подяк за відмінну кухню, чистоту й затишок, привітність, люб'язність і увагу персоналу, всього екіпажу в цілому. Чітке виконання обов'язків усіма, від матросів, персоналу до капітана, злагоджена робота досвідчених і молодих членів екіпажу і персоналу створюють особливу атмосферу, в яку іноземним туристам хочеться повертатися. 

На судні завжди працював стабільний, згуртований, сумлінний, працездатний екіпаж. Багато хто тут виріс до вищих командних посад. У різні роки екіпаж судна очолювали досвідчені капітани: Л.І. Адабаш, Б.Ф. Машаров, А.П. Матвієнко, Ю.К. Міцкевич, А.А. Мартинюк, Г.К. Досковський, А.Ф. Галкін, Б.С. Крутий і інші, в даний час штатний капітан - В.І. Гетманец. 

У житті судна був період простою, після якого теплохід повернувся до повноцінної роботи. Як і інші теплоходи, зафрахтовані BigXtra Touristik, виконував семиденні програми по маршруту Пассау - Будапешт - Пассау. І сьогодні екіпаж «Дніпра» зберігає добрі традиції, закладені ще першим складом команди. Кожен член екіпажу трудиться на імідж компанії, створюючи умови для повноцінного відпочинку туристів. 

У день 50-річчя судна від імені адміністрації ПрАТ «УДП», служби експлуатації флоту, профспілкової організації щиро вітаємо екіпаж теплохода «Дніпро» з ювілеєм і бажаємо здоров'я, благополуччя, родинного тепла й достатку!



Читайте также