четверг, 9 апреля 2020 г.

Українцям підвищать пенсії



В Україні деяким пенсіонерам вже почали доплачувати по 500 гривень, а загальна індексація пенсій відбудеться 1 травня. Про це повідомила прес-служба Пенсійного фонду (ПФУ). Розмір індексації складе 11%.

"1 квітня 2020 року Кабінет міністрів України прийняв постанову, яка регулює питання проведення індексації пенсій у 2020 році. Постановою визначено дату проведення індексації пенсій у 2020 році: це - 1 травня", - відзначили у фонді.

Перерахунок пенсій буде проводитися із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11. А в разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії виявиться менше 100 гривень, буде встановлено доплату до пенсії в сумі, якої не вистачає до цього розміру.

"Виплата перерахованих пенсій буде здійснюватися починаючи з травня 2020 року в установленому порядку через уповноважені банки або доставлена ​​додому листоношами "Укрпошти ", - уточнили в ПФУ.

"Сегодня".

Читайте также