четверг, 9 апреля 2020 г.

Помічник капітана судна через недотримання самоізоляції не пішов у рейс



Порушника правил карантину виявили вчора прикордонники Ізмаїльського загону в пункті пропуску «Ізмаїльський морський торгівельний порт». Повертаючись 2 квітня з ТОТ АРК Крим на материкову Україну через КПВВ «Чаплинка» помічник капітана судна надав добровільну згоду на самоізоляцію. Саму ж адмінмежу він перетинав як звичайний громадянин України, не зазначаючи, що є членом екіпажу. В ході здійснення прикордонного контролю судна, що прямувало з порту Ізмаїл до румунського порту Чернаводе, на чоловіка спрацювала база даних про недотримання терміну самоізоляції. 

За даним фактом прикордонники проінформували співробітників Нацполіції, які склали протокол про адміністративну відповідальність за ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». Розгляд справи у суді відбудеться по завершенню терміну його самоізоляції. 

Нагадаємо, що КУпАП 17.03.2020 доповнено статтею 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей», яка передбачає, що порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.Прес-служба Ізмаїльского прикордонного загону.

Читайте также