пятница, 24 апреля 2020 г.

НА РІЧЦІ ДУНАЙ ОХОРОНЦІ ДЕРЖАВНИХ РУБЕЖІВ ВИЯВИЛИ ГРУПУ ОСІБ, ЯКІ ПОРУШИЛИ ПРИКОРДОННЕ ЗАКОНОДАВСТВО




Днями прикордонники Ізмаїльського загону виявили групу осіб, які порушили законодавство з прикордонних питань на річці Дунай. 

Патрулюючи катером, прикордонний наряд виявив, пришвартований до острова Татару, прогулянковий човен. Охоронці кордону вирішили перевірити законність його виходу на воду, а також документи у людей, які дістались ним на острів. 

Як з’ясувалось, у жодного з них не було при собі документів, що посвідчують особу та спеціальної перепустки за лінію прикордонних інженерних споруджень. Окрім цього, керманич плавзасобу відмовився надати свої документи для перевірки, чим вчинив злісну непокору законим розпорядженням охоронців державного кордону. 

За порушення прикордонного режиму на 8 пасажирів, судноводія, який перевозив у контрольованому прикордонному районі осіб без документів та чергового причалу, який випустив човен на воду, без належного оформлення складено процесуальні документи. За вчинення злісної непокори законним вимогам представників прикордонного відомства керманич судна найближчим часом предстане перед судом.

Прикордонники ще раз наголошують на дотриманні правил прикордонного режиму відповідно до постанови КМУ №1147 від 27 липня 1998 р. та окремо звертають увагу на деякі з них. Громадяни України в’їжджають у прикордонну смугу контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу. 

Випуск маломірних суден, інших плавзасобів у територіальне море, внутрішні води України здійснюється адміністраціями об’єктів базування після належного оформлення згідно з інструкціями про порядок обліку та випуску маломірних суден, інших плавзасобів у територіальне море та внутрішні води України. 

Маломірні судна, інші плавзасоби можуть виходити (крім засобів розваг на воді, які виходять на відстань до 2 морських миль) у територіальне море та внутрішні води України згідно з інструкціями про порядок обліку та випуску маломірних суден, інших плавзасобів у територіальне море та внутрішні води України за умови завчасного, не пізніше ніж за одну годину до виходу, інформування адміністраціями об’єктів базування, які ними обліковуються, відповідних підрозділів Державної прикордонної служби, у зоні відповідальності яких вони перебувають.

Читайте также