четверг, 30 апреля 2020 г.

В рейс - з захистом від коронавірусу



29 квітня до виходу в рейс готувався теплохід «Капитан Кюселинг». Вийшовши із затону БТОФ, де самоходка пройшла міжрейсовий профілактичний ремонт, судно встало у бази матеріально-технічного постачання, щоб отримати необхідне постачання й продукти. 

- Йдемо на сербський порт Смедерево з вантажем окатишів, - каже капітан Володимир Вігуль. - У Галаці візьмемо ще одну балластную баржу на Сербію. Вантажимося на повну осадку - 210 см. Рівні води в Дунаї падають, тому поспішаємо вийти в рейс, щоб встигнути пройти перекати та не робити проводки на мілководних ділянках. Так і рейс пройде без затримок, і кошти для підприємства заощадимо. 

Ми в хорошому контакті з групою закупівлі, і варто зазначити, що постачання зараз непогане, заявки при наявності фінансової можливості виконуються. Отримали також перед рейсом засоби індивідуального захисту для членів екіпажу - дезінфікуючі засоби, маски, рукавички, окуляри, медичні халати, бактерицидну лампу. 

Загроза поширення коронавірусу COVID-19 вносить свої корективи в роботу судна. 

- Карантинні приписи на судні виконуються суворо, - зазначає капітан, - і кухар, і боцман кілька разів на день проводять санітарну обробку приміщень, під час робочого процесу використовуємо засоби індивідуального захисту. Вихід на берег в іноземних портах під забороною, питання вирішуємо через агента. 

«Капитан Кюселинг» - в хорошому експлуатаційному стані. Самохідка трудиться п'ять років, до того судно стільки ж простояло в «холодному» відстої. І тільки завдяки ентузіазму екіпажу теплохід повернувся до роботи, пройшовши через відновлюючий ремонт. Судно на хорошому рахунку в службі експлуатації, зауважень по роботі до екіпажу немає. 

Екіпаж на судні штатний, за п'ять років спільної роботи встиг стати дружним, працездатним і оптимістично налаштованим колективом. Дехто знає один одного по роботі на інших суднах. Наприклад, капітан Володимир Вігуль разом з механіком Іваном Арнаутом починали працювати в пароплавстві з рядових посад на одному судні - теплоході «Капитан Илюшкин». З першої хвилини спілкування помітно, що в екіпажі - доброзичлива, спокійна робоча атмосфера, в чому заслуга і капітана, якого в екіпажі щиро цінують і поважають, і членів команди. 

Прийнявши на борт постачання, «Капитан Кюселинг» попрямував на другий погрузрайон Ізмаїльського порту під навантаження та після його закінчення пішов у рейс. 

Побажаємо екіпажу успішної роботи!

Провідний інженер групи закупівлі та обліку ПММ В'ячеслав Гнесько і механік Іван Арнаут перевіряють документацію з палива та лляльних вод.
 Екіпаж т/х «Капитан Кюселинг» приймає постачання. 

 Кухар-матрос Олексій Присакарь отримує засоби індивідуального захисту.

Читайте также