среда, 18 марта 2020 г.

Що потрібно знати в період карантину: шість правил самоізоляції



У період запобігання поширенню епідемії самоізоляція нам необхідна. Але просто замкнути себе вдома недостатньо: ви все одно повинні вживати заходів захисту. Намагайтеся дотримуватися цих правил, так як, перебуваючи вдома, все одно є ризики захворювання.

1. У кожного члена сім'ї повинні бути свої персональні прилади, склянки й кухлі. Після їжі ретельно вимийте посуд. Забороняйте дітям пити з чужих склянок і чашок.

2. Регулярно провітрюйте квартиру: так вірус не буде затримуватися в приміщенні.

3. Щодня робіть прибирання. Рекомендується спочатку позбутися від бруду за допомогою миючого засобу, після чого пройтися по твердим поверхням розведеним відбілювачем або спиртовим розчином з концентрацією не менше 70%.

4. Прогулянки також важливі для організму, навіть в період карантину. Якщо у вас немає підозри на вірус, то варто проводити на свіжому повітрі хоча б 20 хвилин в день. Гуляйте в малолюдних місцях недалеко від будинку, уникаючи великих вулиць та дотримуючись дистанції з перехожими не менше одного метра. Особливо важливі такі прогулянки, якщо ви не просто сидите вдома, а працюєте віддалено.

5. Повернувшись з прогулянки обов'язково продезінфікуйте смартфон.

6. Якщо ви замовляєте їжу додому, попросіть кур'єра залишити пакет біля дверей, щоб уникнути прямого контакту. Багато служб доставки вже взяли це за правило, так що не бійтеся відчувати себе ніяково.

Читайте также