понедельник, 16 марта 2020 г.

Вітаємо Степана Петровича Філіппова з 90-річчям!



Степан Петрович Філіппов - один з учасників бойових дій, який сьогодні мешкає в Ізмаїлі. У 1943 році підлітком він вступив до 7-го дивізіону сторожових кораблів Чорноморського флоту юнгою. З 1944 року почав службу в Дунайській військовій флотилії. Брав участь в бойовому траленні Дунаю і звільненні міста Будапешта. Після закінчення Другої світової війни продовжив службу в Червонопрапорній Дунайській флотилії.


Після демобілізації з 1956 року почав трудову діяльність в Радянському Дунайському державному пароплавстві. Заочно закінчив Одеське вище інженерне морське училище. Працював третім, другим, старшим помічником капітана. З 1964 року працював капітаном річкових суден пароплавства. На заслужений відпочинок Степан Філіппов вийшов тільки 1996 році.
Ветеран нагороджений орденами Великої Вітчизняної війни II cтупеня, «За мужність», медалями Жукова, «За перемогу над Німеччиною», «За взяття Будапешта», «Захиснику Вітчизни», знаком «Почесний працівник морського флоту СРСР», знаком Президента України «70 років визволення України від фашистських загарбників».
Сьогодні Степан Філіппов проживає в колі люблячої родини. Приємно відзначити, що шляхом ветерана-моряка пішли його син та внуки, які пов'язали свою долю з морським флотом.
16 березня Степану Петровичу виповнюється 90 років. Від душі вітаємо ветерана з красивою ювілейною датою, бажаємо йому здоров'я та благополуччя!
Ігор ОГНЄВ.

Читайте также