среда, 17 апреля 2019 г.

Делегація УДП провела переговори з європейськими банками


З 10 по 12 квітня делегація Українського Дунайського пароплавства провела переговори з представниками європейських банків – PKB Privatbank (Лугано, Швейцарія), Bendura bank (Ліхтенштейн), Deutsche Bank (представництво в Цюріху, Швейцарія), Union Bank of Switzerland (Цюріх, Швейцарія).

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив голова Правління УДП Дмитро Чалий.

Метою переговорів є залучення обігових коштів і кредитування програм розвитку УДП. Відповідно до Стратегічного плану розвитку Українського Дунайського пароплавства та інвестиційного плану, до 2023 року планується провести заміну дизель-генераторів на річкових буксирах типу «Рига-Іваново», «Запоріжжя», «Сергій Авдєєнко», а також модернізувати річкові буксири шляхом заміни суднової енергетичної установки. Крім підвищення ефективності роботи і зменшення прямих витрат на паливо, технічне обслуговування, запчастини і т.д., модернізація існуючого флоту більш мощними головними двигунами дозволить розширити район плавання і збільшити габарити караванів. Також відповідно до стратегічних і інвестиційних планів, намічено будівництво барж типу SLG на Кілійському суднобудівно-судноремонтному заводі.

Представники банків із зацікавленістю ознайомились із розгорнутою презентацію Українського Дунайського пароплавства.

Надалі триватиме спільна робота, в ході якої УДП надасть детальні розрахунки для залучення кредитних інвестицій, необхідних для реалізації програм розвитку, а представники банків - механізми відкриття кредитних ліній.

Для Українського Дунайського пароплавства співпраця з європейськими банками є важливим аспектом діяльності, адже кредитні лінії відкриваються на тривалий термін - до 20 років, і що не менш важливо, процентна ставка в Європі є значно нижчою, ніж в Україні. Співпраця з європейськими фінансовими установами відкриє підприємству можливості реалізувати програми реновації буксирів і секцій, будівництва нового флоту.

Читайте также