вторник, 12 марта 2019 г.

Українське Дунайське пароплавство успішно відстоює своє майно: суд Австрії перегляне справу за позовом РФ


Верховний суд Австрії скасував рішення першої і другої судової інстанцій і передав на новий розгляд справу за позовом Російської Федерації про виселення агентства Українського Дунайського пароплавства (УДП) з житлового комплексу в елітному районі Відня.

Про це повідомив голова Правління ПрАТ "УДП" Дмитро Чалий у Facebook.

Росіяни невідступно намагалися через суди привласнити собі земельну ділянку площею 3 тис. кв. м і два будинки у Відні, виділені Австрією для розміщення "Дунайського морського пароплавство" в елітному районі Відня, поряд з українським  посольством.

Предметом судового розгляду є майно, що було виділене в 1975 р Австрією "Радянському Дунайському пароплавству", яке престало існувати в 1991 р., а його правонаступником стало АТ "Українське дунайське пароплавство". За багато років судових баталій ПрАТ "УДП" програло росіянам всі судові інстанції. Раніше суд в Австрії відмовив українській стороні в позовних вимогах і визнав власником об'єкта РФ на підставі того, що Австрія визнала Росію правонаступницею СРСР в 2008 р.

Але завдяки наполегливості ПрАТ "УДП та підтримки міністра інфраструктури Володимира Омеляна, заступника міністра Юрія Лавренюка та фахівців Мінінфраструктури ми добре підготувалися до вирішальної битви - і в лютому 2018 р. подали апеляцію до Верховного суду Австрії.


06 березня 2019 р. надійшло рішення Верховного суду Австрії від 22.01.2019 р., яким скасовано рішення першої та другої інстанцій з позову Російської Федерації про виселення Головного агенства ПрАТ “УДП” з нерухомості за адресою вул. Нааффгассе 73/Молнаргассе 14, м. Відень, а справу передано на новий розгляд до суду першої інстанції - Земельного суду з цивільно-правових справ м.Відень.

Верховний суд пояснює у своєму рішенні, що для ПрАТ “УДП” незважаючи на правову позицію судів нижчих інстанцій, припускаються заяви та докази щодо істинного правового статусу, а точніше помилки у записі в поземельній книзі, а також що подані нами заяви про визнання правонаступництва колишнього Радянського Дунайського пароплавства є доречними.

З позиції Верховного суду, питання про право власності на нерухоме майно не було остаточно досліджено ні в ході попереднього судового розгляду, ні в рішеннях, що передували даному судовому розгляду, і суд першої інстанції не пов'язаний рішеннями попереднього судового розгляду, а точніше, в подальшому повинен сам прийняти рішення по цій справі.

Читайте также