пятница, 21 апреля 2023 г.

УДП комплексно займається питанням зменшення шкідливих викидів

Технічні розробки УДП можуть допомогти іншим судноплавним компаніям Дунаю оптимізувати витрати палива та скоротити шкідливі витрати!

Європейський союз рухається у напряму скорочення викидів та зменшення негативного впливу на довкілля. До нових вимог має поступово адаптуватись і дунайська логістика.

Перспективи міжнародної взаємодії задля досягнення мети EUROPEAN GREEN DEAL обговорювали на цьому тижні у Будапешті в рамках засідання Дунайської комісії.

Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко розповів учасникам засідання про те, що УДП наразі комплексно займається питанням зменшення викидів.

"Ми розпочали проєкт повної модернізації флоту, який передбачає встановлення більш економічних та високопродуктивних двигунів. Запроваджена онлайн-система моніторингу та контролю, яка дозволяє оптимізувати рейсові завдання та зменшити витрати палива. Деякі розробки унікальні, та вже зацікавили інші дунайські компанії, - розповідає Дмитро Москаленко. - Крім того, на нашому підприємстві стартував проєкт створення сучасного хабу по обслуговуванню суден з системою утилізації забруднених нафтопродуктами відходів.

Зелений курс для УДП - це більше ніж питання екології та захисту довкілля. Це питання майбутнього нашого підприємства.

Закликав шановних членів Дунайської комісії підтримати проєкти УДП, адже ми країна, що воює, – і залучати інвестиції нам досить складно. Тому ми заздалегідь дуже вдячні нашим партнерам за допомогу у залученні потенційних партнерів та за поширення інформації про позитивні зміни, які відбуваються в УДП. Усі погоджуються з тим, що за рік пароплавство повністю змінило імідж, перетворившись на надійного партнера, з яким можна мати справу. Ми зацікавлені у тому, щоб про це дізнався європейський бізнес.

У підсумку подякував Дунайській комісії за рішення виключити з її складу представників рф. Але звернув увагу, що до цього часу одною з офіційних мов роботи комісії залишається …російська. Зрозуміло, що це рудимент ще радянських часів: для східноєвропейських країн так званого «соціалістичного табору» російська була мовою міжнародного спілкування. Проте часи давно змінились.

Для українців є неприйнятним на офіційному міжнародному рівні спілкуватись мовою агресора та окупанта.

Після засідання відбулась низка вже неформальних зустрічей з керівництвом Дунайської комісії. На думку колег, у найближчі кілька місяців нас очікує черговий потужний сплеск попиту на дунайську логістику. Тому наших партнерів дуже цікавить можливість спільних проєктів з УДП щодо експорту зерна.

Запевнив шановних друзів, що Дунайське пароплавство відкрито до ідей, пропозицій, спільних проєктів. Ми ухвалили принципове рішення підготувати до «високого сезону» рекордну кількість караванів та зарезервувати значну частину флоту під українську агропродукцію".

Читайте также