четверг, 20 апреля 2023 г.

Відбулися перемовини делегації УДП з представниками віденського офісу IFC

У Відні відбувся черговий етап перемовин з представниками віденського офісу IFC (Міжнародна фінансова корпорація).

Консультації з цією структурою Світового банку розпочались ще у минулому році. IFC спеціалізується на залученні інвестиції у економіку країн, що розвиваються, і зацікавлене у спільних проєктах з УДП, адже річкова логістика - важлива складова сталого розвитку та європейської інтеграції нашої країни.

"Проінформував колег щодо виконання задач, що є важливими для залучення міжнародного фінансування, - розповів про результати зустрічі генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. - По-перше, фактично стартував проєкт з модернізації тягового флоту УДП. До капітальної реновації готується перша партія самохідних суден. Тривають перемовини з представниками суднобудівних компаній. Дорожня карта проєкту зрозуміла, залишається погодити певні деталі. Таким чином, ми за рахунок власних ресурсів створимо перші зразки модернізованих суден – зовнішнє фінансування лише допоможе масштабувати вже відпрацьований проєкт. Це мінімізує ризики для інвестора.

По-друге, розпочалася робота з оптимізації корпоративної структури УДП. Рухаємось у напрямку більшої прозорості та ефективності.

По-третє, формується бізнес-модель роботи підприємства, яка гарантує стабільний вантажопотік як у середньостроковій, так і у довгостроковій перспективі.

IFC як і раніше непокоїть питання захисту інвестицій. Умовою для реалізації інвестиційного проєкту є безперешкодна робота УДП, гарантії невтручання в діяльність підприємства силових структур.

Ще одна важлива для партнерів тема – бачення подальшої трансформації нашого підприємства у контексті задекларованого українським урядом курсу на роздержавлення економіки.

Дякую колегам з IFC Патріку Авато, регіональному керівнику, Вячеславу Гордієнко, спеціалісту з інвестицій, керівнику по Україні, Елеонорі Робінс, старшому спеціалісту з інвестицій, Мерім Зупчевич, старшому директору з корпоративного управління, Лоран Фремі, фахівцю з транспорту, Сергію Митарьову, директору з інвестицій за плідну зустріч.

Домовилися, що у найближчий час продовжимо консультації вже на рівні профільного міністерства".

Читайте также