пятница, 16 февраля 2024 г.

Вітаємо Анатолія Єфимовича Колесникова з ювілеєм!

16 лютого 80-річний ювілей відзначає Анатолій Єфимович Колесников – заслужений працівник транспорту України, почесний працівник УДП, капітан порту Ізмаїл упродовж багатьох років.


Шлях на флот для Анатолія Єфимовича розпочався у серпні 1962 року. Після закінчення Кілійської моршколи він прибув до Ізмаїла, в Радянське Дунайське пароплавство. Потім було навчання в Ростовському-на-Дону морехідному училищі і робота в РДП вже у якості третього помічника капітана теплохода «Тирасполь».

Згодом Анатолій Єфимович працював на теплоходах «Массандра», «Новий Буг», «Росток», виріс до старшого помічника капітана. 1976-й Анатолію Колесникову особливо запам'ятався участю в операції з порятунку членів екіпажу теплохода «Речица».

1979 року А.Є. Колесникова було призначено на посаду капітана теплохода «Дмитрий Кантемир». Через кілька років він пройшов чудову морську практику на ліхтеровозі «Юлиус Фучик», після чого очолював екіпажі суден типу «Борис Полевой», «Росток», «Василий Шукшин» та «Ружаны». Загалом Анатолій Юхимович пропрацював на суднах Дунайського пароплавства 27 років. За безаварійну роботу на посаді капітана його було нагороджено знаком «За безаварійну роботу. 15 років».

У 1989 році знання та досвід, накопичені на суднах пароплавства, стали в нагоді в берегових службах пароплавства – під час роботи капітаном-наставником групи ліхтеровозів, потім – заступником начальника служби безпеки мореплавання РДП. У 1996 році був направлений на посаду начальника Головагентства до Румунії, потім – до Братислави, де пропрацював до 2002 року – до переведення до Ізмаїльського порту заступником капітана порту. І вже у березні 2004 року наказом міністра транспорту України його затверджено на посаді капітана порту Ізмаїл. За час роботи Анатолія Єфимовича не було жодного аварійного випадку з вини чи упущення працівників служби капітана порту.

За багаторічну та сумлінну працю, високі трудові успіхи, великий внесок у розвиток транспортної галузі України Анатолій Єфимович відзначений званнями «Заслужений працівник транспорту України», «Почесний працівник транспорту України», «Почесний працівник морського та річкового транспорту України», «Почесний працівник УДП» , Подякою прем'єр-міністра України. У 2018 році за особливі заслуги у роботі Дунайської комісії, внесок у розробку різних правил, рекомендацій, розпоряджень комісії, а також їхню практичну імплементацію на Дунаї, професіоналізм при виконанні своїх обов'язків, заслуги у навчанні молодого покоління професійних судноводіїв в Україні, О.Є. Колесников був удостоєний медалі ДК «За внесок у розвиток Дунайського судноплавства».

Ізмаїльська громада також оцінила працю та значний внесок А.Є. Колесникова у зміцнення міжнародного авторитету Ізмаїла та порту: у 2016 році він був відзначений Почесним знаком «За заслуги перед містом».

Анатолій Єфимович — шанований усіма фахівець високого професійного рівня, грамотний керівник, який є прикладом для наслідування і в професії, і в житті.

Ветеранська та профспілкова організації ПрАТ «УДП», колеги, друзі від щирого серця вітають Анатолія Єфимовича з ювілеєм, бажають йому міцного здоров'я, щастя, сімейного благополуччя та мирного неба!

Читайте также