понедельник, 19 февраля 2024 г.

Маріуполь, Генічеськ, Севастополь: УДП змінило назву 23 суден

За тридцять років незалежності чомусь нікому в Дунайському пароплавстві не спало на думку змінити назви суден з російської на ДЕРЖАВНУ українську мову. Про це йдеться на офіційній сторінці ПрАТ "УДП" у Фейсбук.


"Ми вперше про це згадали.
Позбавилися діячів комуністичного режиму і російських міст.
При перейменуванні зробили акцент на українських містах, які мають відношення до річкового/морського транспорту та знаходяться в окупації.
Феодосія, Севастополь, Генічеськ, Маріуполь – це Україна! Українці, які залишилися на окупованих територіях, мають знати, що ми пам’ятаємо про них і мріємо про день, коли над всією Херсонщиною, Запоріжжям, Кримом, Донбасом буде знову майоріти жовто-блакитний прапор.
Список суден пароплавства, які вже несуть на борту нові українські імена:
- буксири “Борис Макаров”, “Валерій Кидик” (“Загорск”), “Севастополь” (“Звенигород”), “Одеса” (“Никифор Шолуденко”), “Очаків” (“Гагра”), “Поті”, “Генічеськ” (“Иваново”), “Кременчук” (“Иркутск”), “Лінц” (“Астрахань”), “Маріуполь” (“Хабаровск”), “Миколаїв” (“Кузьма Галкин”), “Олешки” (“Челябинск”), “Феодосія” (“Оренбург”);
- самохідні судна “Костянтин Боженко”, “Олексій Івлєв”, “Капітан Гайдай”, “Микола Будніков”, “Григорій Морозов”, “Капітан Антипов”, “Капітан Ширков”;
- службово-допоміжне судно “Кілійський” (“Московський-2”);
- морське суховантажне судно “Рені” (“Рени”);
- пасажирське судно “Тиса” (“Волга”).
Першими нові назви отримали судна, що перебували в ремонті. Оскільки процес оформлення нових документів є тривалим.
Потрібно отримання висновку комісії Адміністрації судноплавства, підготовку пакету документів на внесення змін до Державного суднового реєстру України, отримання Свідоцтва про право власності на судно та Свідоцтва про право плавання під Державним Прапором України.
На основі свідоцтв отримуються класифікаційні документи від Регістру судноплавства України, свідоцтва про мінімальний склад екіпажу тощо.
Наразі готуються документи на перейменування наступної партії суден!"




Читайте также