среда, 18 ноября 2020 г.

Чистий дохід ПрАТ «УДП» за 9 місяців 2020 р. склав майже 491,6 млн. грн.




Незважаючи на пандемію та кризу ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» продовжує розвиватися та збільшувати дохідність компанії. За 9 місяців 2020 року Українське Дунайське пароплавство отримало 41,8 млн. грн. прибутку проти 10,3 млн. грн. збитків за аналогічний період 2019 року. Чистий дохід від реалізації продукції склав 491,6 млн. грн. 

Показник EBITDA за 9 місяців поточного року склав 44,1 млн. грн., план виконано на 105,9 %. Рентабельність за EBITDA досягла + 9,0 %. 

За поточний період ПрАТ «УДП» сплатило до місцевих бюджетів 30,6 млн. грн. податків та обов’язкових платежів. Сума внесків до державних цільових фондів склала 25,9 млн грн. 

У той же час внаслідок низки негативних факторів, викликаних поширенням пандемії COVID-19, зменшився обсяг вантажних та пасажирських перевезень. За січень-вересень 2020 року пароплавством перевезено 983,8 тис. тонн вантажів, зокрема річкові перевезення склали 824,1 тис. тонн, що становить 81,8 % від результату аналогічного періоду 2019 року. Падіння зумовлене обмеженням експортних вантажних потоків по річці Дунай та зменшенням обсягів вантажів в порту Ізмаїл для навантаження. 

Пасажирський флот ПрАТ «УДП» у 2020 році не здійснював перевезень. Показник перевезень пасажирів за 9 місяців поточного року зменшився на 16,9 тис. осіб проти аналогічного періоду 2019 року. 

«У складних умовах, спричинених COVID-19 та введенням карантинних заходів, підприємство довело, що має правильний вектор розвитку та здатне генерувати значний прибуток. Проте, незважаючи на позитивні фінансові результати за 9 місяців, незадовільний технічний стан, середнiй вік експлуатацiї одиниць флоту (48 рокiв), знаходження близько 74 % рiчкових буксирiв поза експлуатацiєю, збільшення аварійності флоту – продовжують бути фундаментальним факторами, які впливають на спроможність УДП функціонувати як судноплавна компанія в майбутньому та генерувати прибуток для свого акціонера – держави. Тому ми шукаємо всі можливі шляхи для збереження бiзнесу пароплавства та залучення критично необхідних додаткових інвестицій у розмірі до 200 млн. дол. США, що будуть спрямовані на фінансування будівництва нового флоту для розвитку внутрiшнього водного транспорту країни загалом, закладення основи для фінансової спроможності підприємства на найближчі 10-15 років», – зазначив в.о. голови правління ПрАТ «УДП» Олексій Хомяков.

Читайте также