понедельник, 16 ноября 2020 г.

Вітаємо зв'язківців УДП з професійним святом!

Начальник СІАЗ Олександр Манько, провідний інженер-електронік Ігор Маленков, економіст Віра Бек, інженер Володимир Махора.


День працівників радіо, телебачення і зв'язку встановлений Указом Президента України та відзначається 16 листопада. Саме в цей день в 1924 році в Харкові в ефірі прозвучала перша радіопередача. З тих пір журналісти і працівники сфери радіо відзначали цей день як професійне свято. Зараз же до них приєдналися телевізійники, представники інтернет-ЗМІ. Цей день відзначають і фахівці зв'язку, що забезпечують роботу телефонних мереж і мереж Інтернет-зв'язку. 

Служба зв'язку Дунайського пароплавства була створена в перший рік заснування РДГП, і з кожним роком вона розвивалася та розширювалася, швидкими темпами освоювалися нова техніка зв'язку та електронавігації, інформаційні технології, які повністю задовольняли потреби як берегових об'єктів, так і флоту. 

Пізніше служба зв'язку була перейменована в службу зв'язку та інформаційних технологій, а після реорганізації в минулому році згідно з наказом «Про структуру і штаті СІАЗ і СМТП» її наступником стала служба інформаційно-аналітичного забезпечення, яку очолює Олександр Манько. В структуру служби входять сектор лінійного зв'язку та електронної пошти і сектор інформаційно-комп'ютерного забезпечення, які продовжують займатися питаннями забезпечення підприємства електронними видами зв'язку з судами за допомогою електронної пошти та супутникового зв'язку, а також мобільного зв'язку для працівників підприємства, комп'ютерним забезпеченням. 

Оператор електрозв'язку Наталія Карпенко.


За електронну переписку з суднами морського і річкового флоту відповідають оператори зв'язку. Оперативна інформація передається та приймається через пункт центральної пошти на 11-му поверсі адмінбудівлі. Вони ж забезпечують зв'язок судів з мобільними операторами за допомогою встановлених на підприємстві шлюзів. В даний час пароплавство користується послугами п'яти операторів мобільного зв'язку. Морські судна продовжують забезпечуватися зв'язком в супутниковій системі «Інмарсат». 

Інженер-електронік АТС Олександр Михайлов.


На співробітників ділянки автоматичного телефонного зв'язку покладено завдання щодо забезпечення та підтримання у належному стані телефонних мереж пароплавства - власної АТС та міських ліній «Укртелеком», якими користується пароплавство. 

Електромеханік лінійних споруд електрозв'язку та абонентських пристроїв Олена Соломикіна.  


Електронно-цифровими видами зв'язку займається сектор інформаційно-комп'ютерного забезпечення. Його співробітники відповідають за забезпечення зв'язку з судами за допомогою сотових терміналів, за працездатність комп'ютерів в мережі пароплавства, роботу каналів Інтернету і електронної пошти, обслуговують внутрішні «закриті» корпоративні групи мобільних операторів, а також здійснюють ремонт комп'ютерної техніки. 

СІКО (зліва направо): Георгій Захаров, Сергій Марущенко, Олександр Коваленко, Валерій Цигальнюк, Олександр Хаджірадев.


Крім перерахованих завдань СІАЗ займається обслуговуванням інформаційного сайту пароплавства і сторінки в Фейсбук, де публікуються останні новини про діяльність підприємства. 

Навіть в умовах епідемії коронавируса фахівці зв'язку продовжують сумлінно працювати, збоїв в роботі всіх видів зв'язку не відбувається, за що варто подякувати всім працівникам служби. 

Вітаємо зв'язківців ПрАТ «УДП» з професійним святом! Від щирого серця бажаємо вам, вашим родинам, рідним і близьким міцного здоров'я, щастя і благополуччя, успіхів у непростій, але важливій роботі.

Читайте также