понедельник, 16 сентября 2019 г.

"Укрзалізниця" попросить Мінінфраструктури позбавити її від поромів

"Укрзалізниця" відремонтувала передані їй пороми, але не може ними користуватися.


"Укрзалізниця" збирається поставити перед Мінінфраструктури питання про передачу своїх поромів.


Про це сказав в інтерв'ю голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов, пише газета "Дунаец" з посиланням на ЦТС.
"Пороми - це одне з питань, яке ми плануємо піднімати перед Міністерством інфраструктури. Вони нам були передані від одного з портів близько чотирьох років тому. На мій погляд, не найефективніше рішення. Залізниця - це не портовий і не судновий оператор. Ми змогли їх технічно підняти, але запустити в експлуатацію - не наш профіль", - зазначив Кравцов.
Як повідомлялося, "Укрзалізниця" хотіла б передати два пороми, переданих на баланс держкомпанії в 2016 році, профільному оператору з компенсацією понесених витрат.

Раніше "Укрзалізниця" отримала в управління два пороми: "Герої Шипки" і "Герої Плевни", які в 2000-2015 роках експлуатувалися компанією "Укрферрі". "Укрзалізниця" відправила судна в ремонт.

Високі тарифи в українських морських портах перешкоджають завантаженню залізничних поромів контейнерними поїздами на напрямку Україна-Грузія. Таку думку висловив гендиректор асоціації "Портове співтовариство" Василь Зубков в кінці жовтня 2018 року.

У 2017 році міністр інфраструктури Володимир Омелян припускав, що поромна лінія з використанням флоту "Укрзалізниці" може бути відкрита в 2018 році.

Читайте также