пятница, 29 декабря 2023 г.

Ще минулого року керівництво УДП оголосило про необхідність посилення уваги до умов роботи співробітників компанії. Адже наша мета — забезпечити відповідність наших корпоративних стандартів не лише українським, а й міжнародним вимогам.

У 2023 році комплекс заходів з охорони праці в УДП був значно посилений, особлива увага приділялася ремонтним підрозділам, де сконцентровано виробничу діяльність компанії.

Службою охорони праці було оновлено та внесено зміни до внутрішніх організаційно-правових документів з урахуванням вимог діючих нормативно-правових актів з охорони праці та законодавства. На етапі завершення - оновлення керуючого документу «Положення про організацію та норми колективного харчування на суднах ПрАТ «УДП».

Протягом року проводилися бесіди зі співробітниками, методичні консультації, видавалися проєкти наказів, надавалася допомога у розробці інструкцій з охорони праці, проводилися регулярні перевірки стану охорони праці в берегових підрозділах підприємства і на суднах.

На контролі

- своєчасність проходження медичних оглядів працівниками певних категорій;

- якість і своєчасність проведення інструктажів, навчання та перевірки знань з питань охорони праці та електробезпеки;

- забезпечення спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту, інструментом;

- безпечний стан обладнання, машин, механізмів.

Протягом року:

  • Вступний інструктаж пройшли біля 420 осіб.
  • Навчання і перевірку знань з питань охорони праці в комісії підприємства пройшли біля 255 осіб. З них комсклад – біля 135 осіб.
  • Навчання та перевірку знань з охорони праці у сторонніх навчальних центрах (на суму 216 730,00 грн.) пройшли біля 200 осіб.
  • Працівниками служби охорони праці проведено понад 90 перевірок стану охорони праці на об’єктах компанії, під час яких виявлено та запропоновано усунути 1361 порушення з охорони праці, тимчасово усувалися від роботи за не проходження періодичних медоглядів, навчання і перевірки знань з питань охорони праці – 141 особа, заборони і припинення роботи обладнання – 164 одиниці.

Читайте также