понедельник, 25 сентября 2023 г.

УДП запускає лінію – зерно з Нижнього Дунаю до порту Констанца


УДП розпочинає довгострокову співпрацю з великим зернотрейдером світового рівня. Баржеві каравани пароплавства, які прямують у Сербію з українською рудою, на зворотньому шляху почнуть перевозити зернові.

Наразі після вивантаження залізорудної сировини (ЗРС) у Смедерево виконується замивка першого каравану. Після чого він стане під завантаження в угорському порту Чепель. Потім Констанца, Ізмаїл і знову Середній Дунай.

Лінія поки що працює у пілотному режимі.

«Чому запускаємо цей проєкт саме зараз, коли у пароплавства дуже багато роботи на Нижньому Дунаї? - коментує генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. - УДП розбудовує довгострокову бізнес-модель. Маємо думати на перспективу - зберегти вантажопотік і після відновлення повноцінної роботи портів Великої Одеси.

Саме тому знаходимо стратегічних партнерів та відпрацьовуємо моделі роботи на Середньому Дунаї.

Задача – навіть на довгому плечі забезпечити високу рентабельність та швидке обертання флоту.

Для старого УДП робота на Середньому Дунаї з перевезення ЗРС та зернових завершилась банкрутством.

Для нового УДП - має стати основою сталого розвитку.

Ми жорстко контролюємо витрати палива, запровадили онлайн-моніторинг переміщення суден, якісно покращили систему забезпечення, відмовились від прокладок та брокерів та працюємо напряму з власником вантажу. Тому навіть тривалі та складні рейси для нас є прибутковими.

З часом завдяки співпраці з IFC вирішимо і проблему застарілості нашої тяги. Модернізований самохідний флот отримає сучасні екологічні двигуни (сертифіковані Stage V) із значно меншими витратами палива. Що є ключовим для роботи у дальніх рейсах».

Читайте также