четверг, 20 апреля 2023 г.

Вітаємо зі 100-річчям, Віро Федорівно!

Сьогодні 100-річний ювілей відзначає ветеран УДП, ветеран Другої світової війни Віра Федорівна Янковська.

Вірі Федорівні випала складна доля. Вона пройшла важкі випробування воєнних років – з 1943-го по грудень 1945-го служила у військах зв'язку на Білоруському фронті. Після демобілізації приїхала до Ізмаїла, була завідувачкою секретного діловодства, старшим економістом з обліку казарменного інвентарю в Дунайській флотилії.

Коли чоловіка Віктора Леонтійовича Янковського направили у закордонне відрядження до Румунії, вона поїхала за ним. І там не сиділа без діла, добре зарекомендувавши себе в якості секретаря-перекладача в Інспекції морського регістру СРСР.

З 1959 року В.Ф. Янковська працювала в РДП інспектором 1 відділу, лінійним інспектором служби матеріально-технічного забезпечення, старшим інспектором військово-облікового столу ІІ відділу.

Разом із чоловіком, який також працював у Дунайському пароплавстві, гідно виростили трьох дітей, які згодом також пов'язали свою трудову діяльність із морським транспортом.

В.Ф. Янковська нагороджена орденом “За мужність”, медалями “За перемогу над Германією” та “За відвагу”.

Ветеранська організація УДП щиро вітає Віру Федорівну зі знаменним ювілеєм і бажає міцного здоров'я, благополуччя, бадьорості, родинного затишку, душевного спокою, турботи та любові близьких!

Віра Федорівна Янковська


Читайте также