понедельник, 6 февраля 2023 г.

АМПУ працює над покращенням водного шляху до Дунайських портів

У рамках реалізації ініціативи «Шляхи солідарності» відбулася зустріч керівництва ДП "АМПУ" з представником Європейської комісії Аланом Бароном та представником Дунайської комісії зі сторони Румунії Антоніо Стоан, повідомляє прес-служба АМПУ.
Одне із ключових питань зустрічі було питання збільшення потенціалу та пропускної здатності каналу Суліна.

«Для нас дуже важливою є підтримка Європейського Союзу у розв’язанні проблем судноплавства на річці Дунай. Враховуючи обмежену кількість румунських лоцманів на Сулінському каналі, АМПУ готова залучити українських лоцманів, для покращення координації та збільшення обсягів перевезень», – підкреслив в.о. Голови ДП "АМПУ " Олексій Востріков.

Також під час зустрічі обговорили важливе питання щодо якісного налаштування системи навігаційної обстановки, адже це запорука ефективного та безпечного судноплавства Дунайського регіону.


«Саме дунайські порти у 2022 році показали найкращі результати за всі роки роботи. Перевантажено 16,5 млн тонн вантажів. Звісно, у нас попереду ще дуже багато завдань щодо покращення та розвитку судноплавства на Дунаї. Адже наразі основою морських та річних перевезень є порти Дунайського кластеру, які вкрай потребують посилення та оновлення задля продуктивного та якісного функціонування», - зауважив керівник підприємства Олексій Востріков.

Читайте также