среда, 18 января 2023 г.

Шість буксирів-штовхачів УДП обладнані системою відеоспостереження

Минулого року в УДП розпочато програму зі створення комплексної системи моніторингу.

Важлива складова моніторингу – відеофіксація. З часом вона охопить не лише флот, але й виробництво, ремонту базу, забезпечення.

Нині системою відеоспостереження обладнані вже шість самохідних суден. Робота продовжується.

Як це працює?

- Відеофіксація проводиться по бортах (по дві камери), з капітанського містка і корми. Додатково одна-дві камери розміщені в машинному відділенні

- Судна обладнані системою супутникового зв’язку, тому спостереження проводиться у режимі онлайн. Якщо зв’язку тимчасово немає, інформація накопичується на записуючому пристрої і у подальшому передається на пункт управління

- На випадок аварійного відключення електроенергії система має автономне джерело живлення

- Система має відповідний ступень захисту від зовнішнього втручання на випадок спроби її пошкодити та вивести з ладу.

"Основна мета відеофіксації – контроль за виконанням рейсового завдання, захист інтересів компанії, судновідіїв та екіпажу у випадку позаштатних ситуацій, запобігання крадіжкам палива, - підкреслює генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. - Як це відбувалося раніше? До нашого судна підходило інше, паливо зливалося. Наше судно займалося «лівими» перевезеннями, простіше кажучи, «халтурило». Командою вказувалися неіснуючі пошкодження, отримувалися матеріали на проведення ремонту, якими ремонтувалося інше судно.

Тепер ми будемо одразу фіксувати такі випадки та по кожному з них проводити розслідування.

Крім того, відеофіксація - це можливість у випадку інцидентів (аварій) за участі наших суден надавати докази слідчим та судовим інстанціям.

Майже всі приватні суднохідні компанії Дунаю та Дніпра давно встановили на суднах відеоспостереження. Спроба зробити це в УДП викликала паніку та обурення в певних силових структурах.

На нашу команду тиснуть: навіщо ви, такі-сякі, витратились на камери? Та й ще закупили професійну і якісну систему, яка буде ефективно працювати!

Причина такої реакції зрозуміла. Люди роками, якщо не десятиріччями, годувалися за рахунок схем з краденим паливом.

Так більше не буде. Нашу команду не залякати.

Якщо врахувати, який обсяг палива в УДП зникав раніше, наша система відеофіксації окупиться за кілька місяців. І забезпечить прибуткову та прозору роботу підприємства на довгу перспективу".

Читайте также